back to top
17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ενισχύεται η επιτήρηση σε Καστελόριζο και Αγαθονήσι-Τουρκικό ελικόπτερο κοντά στα σύνορα (βίντεο)

Διαβάστε επίσης

Περίπου 7.000 παράνομες είσοδοι απετράπησαν στην περιοχή του Έβρου μέσα σε ένα 24ωρο, ενώ έγιναν 24 συλλήψεις, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.  

Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο πετούσε τις πρωινές ώρες δίπλα από τον ποταμό, πολύ κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα.  

http://

Μηδενικές είναι οι μεταναστευτικές ροές το τελευταίο 24ωρο προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. 

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εξετάζεται το ενδεχόμενο αύξησης των μέτρων και των μέσων επιτήρησης στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου και στο Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, καθώς και στην βραχονησίδα Παναγιά Οινουσσών.  

Μετά το σφράγισμα των συνόρων στον Έβρο, σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στις προτεραιότητες είναι να αυξηθούν τα μέτρα και τα μέσα επιτήρησης του νησιωτικού συμπλέγματος του Καστελόριζου (Μεγίστη, Στρογγύλη, Ρω) , των νησιών Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι και της βραχονησίδας Παναγιά Οινουσσών.

Θα ενισχυθούν σημαντικά οι στρατιωτικές φρουρές σε αυτά τα νησιά και οι περιπολίες πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού. Η εκτίμηση αρμοδίων επιτελών του ΓΕΕΘΑ είναι ότι, όταν οι καιρικές συνθήκες γίνουν ευνοϊκότερος, δεκάδες λέμβοι με πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες , θα επιχειρήσουν να αποβιβαστούν στις ακτές των παραπάνω ελληνικών νησιών , νησίδων και βραχονησίδων του Ανατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου. Οι επιχειρήσεις αποτροπής στις θαλάσσιες περιοχές είναι εξαιρετικά περίπλοκες και το κυριότερο είναι, ο αυξημένος κίνδυνος να προκληθεί, εσκεμμένα ή όχι, «θερμό» στρατιωτικό επεισόδιο.
Επίσης προβληματισμό στην κυβέρνηση αποτελεί , ο μόνιμος καταυλισμός προσφύγων/μεταναστών που κατασκευάζουν οι τουρκικές αρχές στην Αδριανούπολη χωρητικότητας 10 χιλιάδων ανθρώπων.
Ενώ ξεχωριστό κεφάλαιο και ιδιαίτερα σοβαρό, αποτελεί ο πόλεμος προπαγάνδας με στόχο των επηρεασμό της διεθνούς κοινής γνώμης και τα fake news («ψεύτικες ειδήσεις») που διακινούνται από κυβερνητικούς αξιωματούχους και αρκετά ΜΜΕ.

Χρήστος Καπούτσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα