back to top
21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Φεύγουν από τα νησιά όσοι έχουν πάρει άσυλο

Διαβάστε επίσης

Την άμεση και υποχρεωτική αποχώρηση από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου όσων έχουν ήδη λάβει άσυλο προβλέπει τροπολογία για το μεταναστευτικό και κατατέθηκε στο προς συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην τροπολογία  όσοι έχουν λάβει άσυλο υποχρεούνται να εγκαταλείψουν τις δομές υποδοχής και φιλοξενίας, στις οποίες διαμένουν, μέσα σε 30 ημέρες από την στιγμή επίδοσης της απόφασης, υποχρέωση από την οποία εξαιρούνται οι ασυνόδευτοι ανήλικοι.

Με την συγκεκριμένη τροπολογία, σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, θα φύγουν άμεσα από τα νησιά 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Όπως επισημαίνει ο υπουργός πρόσφυγες και μετανάστες θα μεταφερθούν σε δομές της ενδοχώρας ανάλογα με την διαθεσιμότητα που υπάρχει.

«Από τον Ιούλιο του 2019 έχουν φύγει από τα νησιά 18.300 μετανάστες» διευκρινίζει ο υπουργός. «Οι 6.200 από αυτούς είναι πρόσφυγες που έχουν φύγει από αρχές Ιανουαρίου με αποτέλεσμα στα τέλη Φεβρουαρίου ήταν οριακά λιγότεροι από ό,τι στα τέλη Ιανουαρίου».

Παράλληλα ο κ. Μηταράκης διευκρίνισε ότι στόχος του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου είναι κάθε μήνα να υπάρχει λιγότερος κόσμος στις δομές των νησιών και στο τέλος να κλείσουν αυτές οι δομές.

Αναλυτικά η τροπολογία

[su_document url=”https://www.athina984.gr/wp-content/uploads/2020/03/11225731.pdf”]

 

Νεκτάριος Ανδριόπουλος – Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα