back to top
19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Τι πρέπει να ζητήσει ο Μητσοτάκης από τη Μέρκελ

Διαβάστε επίσης

Να προσέλθει με ξεκάθαρες θέσεις στο ραντεβού του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ζητά από τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ, προτρέποντας τον να ζητήσει άμεση σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής, με ξεκάθαρες καταδικαστικές δηλώσεις για την τουρκική επιθετικότητα και κυρώσεις εάν αυτή συνεχίσει να καταστρατηγεί την Κοινή Δήλωση Ε.Ε. – Τουρκίας.

«Εάν η Τουρκία δεν επανέλθει στην εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να ζητήσει η οποιαδήποτε νέα ευρω-τουρκική συμφωνία να περιέχει ενισχυμένο πρόγραμμα επανεγκατάστασης προσφύγων από την Τουρκία σε χώρες Ε.Ε. και δυνατότητα επιστροφής μεταναστών και από την ενδοχώρα της Ελλάδας στην Τουρκία», επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης καλεί τον Κ. Μητσοτάκη να ζητήσει νέο πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων και αιτούντων άσυλο από την Ελλάδα στην Ευρώπη, αντίστοιχο με αυτό του 2016, καθώς επίσης και αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου σε δίκαιη κατεύθυνση

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να αρκεστεί σε ευχολόγια των Ευρωπαίων για την αυτονόητη φύλαξη των συνόρων και κονδύλια μόνο για νέες δομές υποδοχής που θα μετατρέψουν την Ελλάδα σε απέραντη αποθήκη ψυχών» καταλήγει στην ανακοίνωση του.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα