back to top
17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Συστάσεις Γεωργιάδη προς επιχειρήσεις να μην προχωρήσουν σε απολύσεις

Διαβάστε επίσης

Σαφές μήνυμα σε όσες επιχειρήσεις προχωρήσουν σε απολύσεις έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθαρίζοντας πως όποια προχωρήσει σε απολύσεις μένει εκτός των έκτακτων οικονομικών μέτρων.

Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Ανάπτυξης προχωράει στην ενεργοποίηση έξι χρηματοδοτικών εργαλείων:

Αυτά αφορούν σε επιδότηση επιτοκίου ενήμερων επιχειρηματικών δανείων για 3 μήνες για τους κλάδους της οικονομίας που πλήττονται άμεσα από τον κορονοϊό. Σε περίπτωση που η κρίση συνεχιστεί, το μέτρο δύναται να επεκταθεί περαιτέρω χρονικά. Ενώ σε συνεννόηση με τις τράπεζες που ήδη το ανακοίνωσαν, αναβάλλεται η πληρωμή και των χρεολυσίων τους έως 30 Σεπτεμβρίου. Όπως επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την περίοδο επανεκκίνησης της οικονομίας, θα υλοποιηθεί εγγυοδοτικός μηχανισμός για χορηγήσεις δανείων κεφαλαίου κίνησης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έως 3 δισ. ευρώ.

Παράλληλα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα χορηγήσει ρευστότητα στις τράπεζες για τη χορήγηση νέων επιχειρηματικών δανείων ύψους 2 δισ. Ευρώ, ενώ σε συνεργασία με τον όμιλο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, δημιουργείται εγγυοδοτικός μηχανισμός για δάνεια επενδυτικού σκοπού έως 500 εκατ. ευρώ.

Το υπουργείο προχωρά στην απλοποίηση του Ταμείου Επιχειρηματικότητας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας με στόχο την αύξηση κατά 250 εκατ. ευρώ της χορήγησης νέων δανείων σε επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορονοϊό με επιδότηση 100% του επιτοκίου για δύο χρόνια.

Ο κ. Γεωργιάδης έστειλε το μήνυμα ότι αν όλοι πράξουμε το καθήκον μας και δείξουμε την αναγκαία ατομική υπευθυνότητα η ελληνική οικονομία θα βγει νικητής, θα προχωρήσουμε σε ένα λαμπρότερο μέλλον αρκεί ο καθένας να κάνει αυτό που πρέπει κι αυτό που του αναλογεί, ενώ σημείωσε πως είναι κρίσιμη η παρουσία της Ε.Ε..

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα