back to top
18.3 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.3 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κορονοϊός: H απαγόρευση εισόδου στη Κίνα ξένων, πλήγμα για το ποδόσφαιρο

Διαβάστε επίσης

Οι ελπίδες για το ξεκίνημα της κινεζικής Super League στο ποδόσφαιρο, υπέστησαν σημαντικό πλήγμα, με την απαγόρευση της κυβέρνησης να εισέλθουν αλλοδαποί στην χώρα.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η έκδοση θεωρήσεων εισόδου σε αλλοδαπούς θα ανασταλεί από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, προκειμένου να επιβραδύνει την εξάπλωση του κορονοϊού μέσω εισαγόμενων περιπτώσεων.

«Ενόψει της ταχείας εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού παγκοσμίως, η Κίνα αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά την είσοδο αλλοδαπών με ισχύουσες θεωρήσεις και άδειες παραμονής στην Κίνα», ανέφερε το υπουργείο. «Πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο που πρέπει να λάβει η Κίνα προκειμένου να ανταποκριθεί στην τρέχουσα κατάσταση της πανδημίας, σε σχέση με την πρακτική πολλών χωρών».

Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου υπολογίζονταν ότι θα ξεκινήσει στα τέλη Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου ως αποτέλεσμα της επιβράδυνσης των λοιμώξεων στην Κίνα. Όμως, ενώ και οι 16 από τους συλλόγους της CSL επέστρεψαν από παρατεταμένες προετοιμασίες στο εξωτερικό, πολλά από τα ξένα αστέρια δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Κίνα και με το νέο μέτρο απαγόρευσης εισόδου δεν πρόκειται να επιστρέψουν για το επόμενο διάστημα.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα