back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Π. Λαΐνας: «Στα γαλλικά νοσοκομεία η κατάσταση είναι οριακή»

Διαβάστε επίσης

Για το πως έφτασε  ο ιός στη Γαλλία, την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία αλλά και για τα έγκαιρα μέτρα που εφάρμοσε η Ελλάδα για την αποτροπή της διάδοσης του covid-19, μίλησε στον Αθήνα 9.84 ο Γενικός χειρουργός, του Νοσοκομείου Antoine Beclere, στο Παρίσι, Παναγιώτης Λαΐνας.

Μιλώντας στην έκτακτη εκπομπή του σταθμού της πόλης για τον covid-19 και στις Έλενα Μπρέγιαννη και Νίνα Κομνηνού σημείωσε ότι «η διασπορά ξεκίνησε από την ανατολική Γαλλία, καθώς τα κρούσματα ήρθαν από την Κίνα και την Ιταλία. Στην Μιλούζ πραγματοποιήθηκε ένα συνέδριο κληρικών. Μετά το συνέδριο κάποιοι από τους συμμετέχοντες που ήταν θετικοί, επέστρεψαν στις περιοχές από όπου προέρχονταν και έτσι έγινε η διασπορά».

«Στα γαλλικά νοσοκομεία η κατάσταση είναι οριακή. Τις τελευταίες 2 εβδομάδες δεχόμαστε μεγάλη πίεση καθώς στο Παρίσι έχουμε πολλές εισαγωγές ασθενών και πολλοί ασθενείς καταλήγουν διασωληνομένοι. Αντίθετα την Παρασκευή και το Σάββατο είχαμε μείωση κατά 25% στις εισαγωγές ασθενών. Μεταφέραμε διασωληνομενους ασθενείς στην δυτική Γαλλία καθώς εκεί δεν είχαμε πολλά κρούσματα, ενώ περιμέναμε αυτή την εβδομάδα την κορύφωση, φαίνεται ότι η κορύφωση ήρθε την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο περιμένουμε και τα σημερινά στοιχεία για να επιβεβαιωθούμε».

«Δεν είχαμε στη Γαλλία εικόνες Ισπανίας και Ιταλίας», τόνισε και εξήγησε ότι: «Ανήκω σε ομάδα χειρουργών που έχουμε αναλάβει ολόκληρη τη ρύθμιση των ασθενών και όσων χρειάζονται διασωλήνωση και με ένα τεχνολογικό σύστημα βλέπουμε σε real time που υπάρχουν διαθέσιμες μονάδες και κατευθύνουμε τους ασθενείς. Το προσωπικό των νοσοκομείων δουλεύει ασταμάτητα, είναι ατελείωτη η πίεση τόσο για να γίνει καλά ο ασθενής όσο και για να μην κολλήσουμε. Έχουμε επάρκεια σε γάντια και αναπνευστήρες».

«Όλο το προσωπικό αξίζει συγχαρητήρια σε όλες τις χώρες», τόνισε.

Για την Ελλάδα

Από τη στιγμή που σήμανε συναγερμός για την εξάπλωση του κορονοϊού, στην Ελλάδα η κυβέρνηση έσπευσε, να λάβει μέτρα και να καταρτίσει σχέδια για την αντιμετώπιση του ιού, τόνισε  ο κ. Λαΐνας. «Πρέπει ο κόσμος να παραμείνει μέσα, αυτή τη στιγμή. Μόνο τα μέτρα θα μας σώσουν επειδή δεν γνωρίζουμε ακόμη τον ιό», υπογράμμισε.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα