back to top
19.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

19.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Αποδοκιμασία Χαρίτση για εκλογολογία – "Ναι" Ξανθού στην αυστηροποίηση των μέτρων για την κυκλοφορία

Διαβάστε επίσης

Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό για την ανακίνηση της εκλογολογίας άσκησε ο εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Χαρίτσης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αφήνοντας να εννοηθεί πως το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες θα είναι αποτέλεσμα της σημερινής του αποτυχίας να πάρει ουσιαστικά μέτρα στήριξης της οικονομίας των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

«Συνιστά μέγιστη υποκρισία και προσβολή προς την κοινωνία ο πρωθυπουργός με μισόλογα ή διαρροές να ανοίγει ζήτημα πρόωρων εκλογών» σημείωσε ο κ. Χαρίτσης, συμπληρώνοντας πως εμείς δεν θα τον ακολουθήσουμε σε αυτή τη λογική διότι προέχει πάνω απ’ όλα η αντιμετώπιση της πανδημίας.
Ο κ. Χαρίτσης επανέλαβε για μια ακόμη φορά τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία εξ αιτίας της άρνησης της κυβέρνησης να πάρει στην παρούσα συγκυρία γενναία μέτρα. « Οι αποφάσεις της κυβέρνησης δεν είναι απλά αποσπασματικές και ιδεοληπτικές, αλλά με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν την οικονομία στη δίνη μιας πρωτοφανούς ύφεσης» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σε άλλη ερώτηση αναφορικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει το επόμενο διάστημα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για τις επιπτώσεις της πανδημίας σε οικονομικό επίπεδο ο ίδιος δεν διαφώνησε με μια τέτοια εξέλιξη, σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός σε κάτι τέτοιο, αλλά ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που αντιμετωπίζει τα γεγονότα με αλαζονεία και αυτάρκεια.
Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών συμμετείχε και ο τομεάρχης Υγείας Α. Ξανθός, ο οποίος στην ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει περαιτέρω μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας από το Μεγάλο Σάββατο έως την Κυριακή του Πάσχα, όπως αυτό της καθολικής απαγόρευσης των οχημάτων, δεν εμφανίστηκε αρνητικός.
«Οι όποιες συστάσεις γίνονται για ενδεχόμενη αυστηροποίηση των μέτρων, πρέπει να γίνουν αποδεκτές και να τηρηθούν» ανέφερε ο Α. Ξανθός.
Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα