back to top
21.8 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

21.8 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Επί ποδός η Αστυνομία για την αποτροπή άσκοπων μετακινήσεων ενόψει Πάσχα

Διαβάστε επίσης

Σε πλήρη εφαρμογή τίθεται ο σχεδιασμός της Αστυνομίας για την αποτροπή άσκοπων μετακινήσεων και συναθροίσεων ενόψει του τριημέρου από Μεγάλη Παρασκευή μέχρι Κυριακή του Πάσχα.

Σχεδόν το σύνολο της δύναμης της Αστυνομίας θα βρίσκεται στους δρόμους σε όλη την Ελλάδα με το βάρος να δίνεται στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Αν και όπως όλα δείχνουν μέχρι τώρα δεν πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή νέα περιοριστικά μέτρα, όπως μια γενική απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων για συγκεκριμένες ώρες, ο σχεδιασμός επικεντρώνεται στην αυστηρή τήρηση όσων ήδη ισχύουν για τις μετακινήσεις και τις συναθροίσεις.
Ωστόσο όπως άφησε να εννοηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, είναι πολύ πιθανό να γίνουν πιο αυστηρές οι ποινές για τους παραβάτες και να αυξηθούν τα σχετικά πρόστιμα που σήμερα είναι 150 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση και 300 για καταχρηστική μετακίνηση σε άλλη περιφερειακή ενότητα από αυτή της μόνιμης κατοικίας.
Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου «η εμπειρία μας από την εικόνα των τελευταίων ημερών είναι πως ο κόσμος έχει καταλάβει ότι πρέπει να τηρεί τα περιοριστικά μέτρα και πιστεύουμε ότι δεν θα χρειαστεί κάτι περισσότερο, όμως εμείς είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε προτείνουν οι ειδικοί της Υγείας».
Στόχος είναι να μην υπάρξουν συναθροίσεις σε σπίτια και εξοχικά, όπου δεν θα τηρούνται οι αποστάσεις και να παραμείνουν όλοι στα σπίτια τους, γι’ αυτό τα μέτρα της Αστυνομίας εστιάζονται κυρίως στην αποτροπή της απομάκρυνσης από τα αστικά κέντρα, των συγκεντρώσεων σε πάρκα και υπαίθριους χώρους, γύρω από χώρους λατρείας, στις αγορές και στους σταθμούς λεωφορείων.
Ειδικά για την Αττική, εκτός από τα διόδια και τους παράδρομους των εθνικών οδών, πού έχουν «σφραγιστεί» ο σχεδιασμός περιλαμβάνει:
– Μπλόκα σε όλους τους οδικούς άξονες που οδηγούν εκτός αστικού ιστού, (λεωφόρο Μαραθώνος, Λαυρίου, Αθηνών- Σουνίου, Παραλιακή, Λεωφόρο Διονύσου, κ.λπ.).
– Έντονη παρουσία έξω από ναούς από σήμερα και κυρίως την Μεγάλη Παρασκευή και την Ανάσταση,
– Αυξημένη επιτήρηση, με περιπολίες και μόνιμη παρουσία αστυνομικών στην Βαρβάκειο αγορά, στην Λαχαναγορά και στις περιφερειακές αγορές, σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα τροφίμων και για την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας,
– Αυστηρούς ελέγχους σε ανοιχτούς χώρους όπως το Ζάππειο, Φιλοπάππου, Πεδίο του Άρεως, Τατόι, άλση και πλατείες, ιδίως την ημέρα του Πάσχα.
Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί που πραγματοποιούν τους ελέγχους έχουν εντολές να είναι ιδιαίτερα σχολαστικοί και να ζητούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν το λόγο της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης των πολιτών και ιδιαίτερα την μετάβαση σε πρόσωπα που έχει ανάγκη βοηθείας.
Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα