back to top
29.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

29.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Πρωτομαγιά με… αποστάσεις

Διαβάστε επίσης

«Ανάλογα με τα αυστηρά αστυνομικά μέτρα που είχαν ληφθεί το Πάσχα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού είναι αυτά για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς», τονίζουν πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Πάνω από 3.000 αστυνομικοί στους δρόμους για την αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων, αλλά και των μετακινήσεων εκτός του τόπου κατοικίας, αλλά και την αποφυγή συνωστισμού, με τα πρόστιμα να παραμένουν τσουχτερά.


Ειδικότερα, 300 ευρώ θα κληθούν πληρώσουν όσοι προσπαθήσουν να μετακινηθούν εκτός περιφερειακής ενότητας και κινδυνεύουν σε ορισμένες περιπτώσεις και με αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας οχημάτων για 60 ημέρες και 150 ευρώ για άσκοπες μετακινήσεις. Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι δεν επιτρέπεται δημόσια συγκέντρωση άνω των 10 ατόμων, με το πρόστιμο σε αυτή την περίπτωση να ανέρχεται σε 1.000 ευρώ ανά άτομο.
Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς που χαρακτηρίζεται ιδιαίτερο κρίσιμο από την Πολιτική Προστασία και τους λοιμωξιολόγους, λίγο πριν από την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, στις 4 Μαΐου, η ΕΛ.ΑΣ, όπως αναφέρουν πηγές της, θα κάνει ό,τι είναι εφικτό για την αποφυγή του κινδύνου που ελλοχεύει για την εξάπλωση του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, αστυνομικοί θα βρίσκονται σε όλα τα διόδια, αλλά και τους παράδρομους των εθνικών οδών, πραγματοποιώντας αυστηρούς ελέγχους σε όλα ανεξαιρέτως τα οχήματα, στην Αττική οδό, καθώς και σε όλους τους οδικούς άξονες της Αττικής, αποτρέποντας έτσι άσκοπες μετακινήσεις πολιτών. Ταυτόχρονα, αστυνομικοί θα περιπολούν συνεχώς στους δρόμους και όπου χρειάζεται θα κάνουν συστάσεις για αποφυγή συγκεντρώσεων.
Επίσης, για ακόμη μια φορά, θα πετούν τα drones της ΕΛ.ΑΣ και έτσι το Κέντρο Επιχειρήσεων θα έχει συνεχώς αναλυτική εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί σε διάφορες περιοχές. Όσον αφορά τώρα σε διαδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, αστυνομικοί θα κάνουν συστάσεις προκειμένου να τηρούνται αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των ατόμων που θα συμμετέχουν σε αυτές. Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ μιλώντας στο ΑΠΕ «όσο μειώνονται τα μέτρα και οι περιορισμοί, τόσο αυξάνεται το μερίδιο της ατομικής ευθύνης όλων μας».

Οι συγκεντρώσεις

Οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν  με την τήρηση των αναγκαίων μέτρων, δηλαδή την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας μεταξύ των συμμετεχόντων, καθώς και τη χρήση μασκών και γαντιών.


Δείτε το βίντεο που ανέβασε το ΠΑΜΕ με πανοραμικές εικόνες από αυτή τη διαφορετική απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Νωρίτερα,  στεφάνι στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής κατέθεσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Με αποστάσεις και μέτρα προστασίας. Τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή, τιμούν και διεκδικούν» δηλώνει το ΠΑΜΕ μέσω Twitter.


Κόκκινα λουλούδια στο Σύνταγμα τοποθέτησε ο Δήμος Αθηναίων με αφορμή τη σημερινή ημέρα.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Χωρίς ηλεκτρικό, τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο
Κανονικά θα λειτουργήσουν την ημέρα της Πρωτομαγιάς μετρό (γραμμή 2&3), τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ, όπως αποφάσισαν τα σωματεία εργαζομένων τους, επισημαίνοντας πως «η ημέρα μνήμης και τιμής φέτος εορτάζεται με διαφορετικό τρόπο λόγω του κορονοϊού».
Ωστόσο, ακινητοποιημένα θα είναι ο ηλεκτρικός (πρώην ΗΣΑΠ) και τα τρένα σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Οι εργαζόμενοι στα ανωτέρω μέσα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ για την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στην 24ωρη απεργία.
Σημειώνεται πως την ημέρα της Πρωτομαγιάς δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο και αντίστροφα.
Καταργούνται επίσης όλες οι επιβατικές αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς και τα λεωφορεία που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του Δικτύου.
Το Σάββατο 2 Μαΐου στο τμήμα γραμμής μεταξύ Σερρών-Θεσσαλονίκης δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 3631.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα