back to top
23.2 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

23.2 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Σ. Τσιόδρας : Οκτώ νέα κρούσματα – 2620 συνολικά

Διαβάστε επίσης

Άλλα 8 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, ανακοίνωσε ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2620, εκ των οποίων το 55,4% αφορά άνδρες.
Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 37 συμπολίτες μας (8 γυναίκες και 29 άνδρες) και η διάμεση ηλικία τους είναι τα 67 έτη. To 92% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
Από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 77 ασθενείς.
Τέλος, έχουμε 3 νέους θανάτους και ο συνολικός αριθμός θανάτων είναι 143 ( 37 γυναικες και 106 άνδρες). Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 92% είχε υποκείμενο νόσημα.
Έχουν συνολικά ελεγχθεί 78.207 κλινικά δείγματα.
Ο κ. Τσιόδρας ρωτήθηκε σχετικά με τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού από παιδιά από την επαναλειτουργία των σχολείων και επικαλέστηκε μελέτη από την Ιταλία, σύμφωνα με την οποία η νόσος είναι πολύ ήπια στα παιδιά και σημείωσε πως δεν έχει ξεκαθαρίσει το κατά πόσο μεταδίδουν τον ιό στο περιβάλλον τους.
Για την περίπτωση της Γερμανίας, που δεν επαναλειτουργούν τα σχολεία, είπε πως έχουν μεν πολύ καλό σύστημα Υγείας, αλλά όχι τον δείκτη θνησιμότητας που έχει η Ελλάδα.
“Η Γερμανία έχει οκτώ φορές περισσότερους θανάτους ανά 100.000 κατοίκους σε σχέση με τη χώρα μας”, τόνισε ο καθηγητής, λέγοντας πως καταφέραμε σχεδόν το ακατόρθωτο.
Με τον αυξημένο εργαστηριακό έλεγχο – είπε – θα έχουμε πολύ καλύτερη εικόνα, ενώ υπάρχει πάντα η δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων από απόσταση: “Δεν υπάρχει κίνηση χωρίς ρίσκο”, τόνισε.
Ο κ. Τσιόδρας αναφερόμενος στο θέμα της ασφάλειας των κλιματιστικών, είπε πως έχουν παρατηρηθεί μικροεπιδημίες σε κλιματιζόμενους χώρους και επανέλαβε τη σύστασή του για αποφυγή του συστήματος ανακύκλωσης του αέρα. Για τη συντήρησή τους, επισήμανε πως πρέπει να γίνεται με χρήση μάσκας για προστασία, όχι μόνον από τον κορωνοϊό.
Σε ότι αφορά την επανεμφάνιση θετικότητας στον ιό, ανέφερε πως από πρόσφατη μελέτη προκύπτει ότι πρόκειται για τμήματα του ιού, που δεν μπορούν να μεταδοθούν.
“Έπειτα από τη δέκατη μέρα – είπε – είναι εξαιρετικά δύσκολη η μετάδοση του κορωνοϊού”.
Ν. Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα