back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

"Τη χειρότερη επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ" χαρακτήρισε τον κορονοϊό ο Πρόεδρος Τραμπ

Διαβάστε επίσης

Ο Aμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε την πανδημία του κορονοϊού ως τη «χειρότερη επίθεση όλων των εποχών» στην χώρα του. Ο κ. Τραμπ είπε ότι οι ΗΠΑ έχουν πληγεί τώρα περισσότερο και από τον βομβαρδισμό της Ιαπωνίας στο Περλ Χάρμπορ στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ή τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, πριν από δύο δεκαετίες.  Ενώ προειδοποίησε ότι κυβέρνησή του θα προβεί σε ενέργειες εναντίον της Κίνας για τον ατυχή χειρισμό της παγκόσμιας αυτής υγειονομικής κρίσης.

Η Κίνα από την πλευρά της θεωρεί ότι οι ΗΠΑ θέλουν να την αποσπάσουν τη προσπάθειά της να δώσει μία «απάντηση στην πανδημία».
Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους από το Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου την Τετάρτη, ο κ. Tράμπ είπε: «Περάσαμε τη χειρότερη επίθεση που είχαμε ποτέ στη χώρα μας, αυτή είναι η χειρότερη επίθεση που είχαμε ποτέ. Χειρότερη από το Περλ Χάρμπορ, χειρότερη και από την επίθεση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Δεν υπήρξε ποτέ άλλη επίθεση σαν αυτή.
Και δεν θα έπρεπε ποτέ να συμβεί. Θα μπορούσε να σταματήσει στην πηγή της. Θα μπορούσε να σταματήσει στην Κίνα. Θα έπρεπε να είχε σταματήσει ακριβώς στην πηγή. Και αυτό δεν έγινε”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα