back to top
36.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

36.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Πιερρακάκης στον Αθήνα 9.84: Με απλές τεχνολογίες θέλουμε να μειώσουμε τη γραφειοκρατία και τις ουρές

Διαβάστε επίσης

Για την ψηφιακή πολιτική,την Εθνική Ψηφιακή Ακαδημία αλλά και την ανάπτυξη του ψηφιακού κράτους, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και τον ‘Αρη Τόλιο ο αρμόδιος Υπουργός, Κυριάκος Πιερρακάκης.

“Η Ελλάδα ήταν χαμηλά στους ψηφιακούς δείκτες και στην υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών. Αρχίσαμε λοιπόν ένα πρόγραμμα προκειμένου να λυθούν οι όποιες εκκρεμότητες το οποίο ωστόσο επιταχύνθηκε λόγω του κορονοϊού.
Η υφιστάμενη στρατηγική μας, χρησιμοποιώντας απλές τεχνολογίες να μειώσουμε τη γραφειοκρατία και τις ουρές, έγινε αναγκαιότητα λόγω της πανδημίας” τόνισε χαρακτηριστικά.

“Ο στόχος μας είναι μέσα στο χρονικό πλαίσιο της μιας τετραετίας, να έχουμε πετύχει μια σημαντική σύγκλιση με χώρες που έχουν ήδη αναπτύξει το ψηφιακό κράτος. Οι κινήσεις μας, των τελευταίων δύο μηνών,δείχνουν ότι είναι απολύτως εφικτό να πετύχουμε αυτό τον στόχο”

‘Οσον αφορά την Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών που είναι διαθέσιμη, μέσω του gov.gr,ο κ Πιερρακάκης ανέφερε πως έλαβαν εκπαιδευτικό υλικό, από Πανεπιστήμια, ιδιωτικές επιχειρήσεις και φορείς.

“Έχουμε πάνω από 150 δωρεάν μαθήματα, δεν παρέχεται βέβαια κάποια πιστοποίηση από αυτό,αφορά τους πολίτες που θέλουν να επιμορφωθούν σε πράγματα από πολύ απλά μέχρι λιγότερα απλά”.

ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα