back to top
17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Χωρίς μαθητές τα φροντιστήρια

Διαβάστε επίσης

Ο φόβος του κορονοϊού «χτύπησε» τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, αφού οι περισσότεροι γονείς δεν έστειλαν τα παιδιά τους στα φροντιστήρια, παρόλο που ξανάνοιξαν.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να καταγράφεται στα φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών μια διακοπή μαθητών από τα Γυμνάσια και Λύκεια κατά 15%, που ούτε προσήλθαν αλλά και ούτε επέλεξαν την διαδικτυακή εκπαίδευση. Στο ποσοστό αυτό δεν συνυπολογίζονται οι μαθητές των δημοτικών σχολείων που αποτελούν και την “ναυαρχίδα” των φροντιστηρίων, αφού αποτελούν το 70% του δυναμικού των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών.

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές του δημοτικού, που πηγαίνουν στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών δεν έχουν επιστρέψει ακόμη και οι περισσότεροι από αυτούς δεν ακολουθούν την διαδικτυακή εκπαίδευση. «Ειδικά εάν αναλογιστεί κάποιος ότι το 70% του δυναμικού των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών αποτελείται από μαθητές δημοτικών σχολείων», τότε μπορεί να καταλάβει κάποιος το μέγεθος του προβλήματος, μιας και η μέχρι τώρα απώλεια του 15% αφορά μόνο μαθητές γυμνασίων και λυκείων που έρχονται στα φροντιστήρια μας», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος Europalso και πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, Γιώργος Ζηκόπουλος, προκειμένου να καταδείξει πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα για τον κλάδο τους.

Αναφερόμενος στα μέτρα ασφάλειας, ο κ. Ζηκόπουλος στέλνει μήνυμα στους γονείς, ότι δεν υπάρχει κανένας φόβος. «Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφαλείας των μαθητών μας και των εργαζομένων μας. Έχουμε απολυμάνει όλες τις αίθουσες. Υπάρχει απόσταση 1.5 μέτρου, έχουμε μάσκες, έχουμε αντισηπτικά παντού. Ακόμα και στον αριθμό των μαθητών στις τάξεις θα τηρηθούν στο ακέραιο οι εντολές-οδηγίες των ειδικών», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζηκόπουλος.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα