back to top
17.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

17.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Οι έρευνες της Αστυνομίας για την επίθεση με βιτριόλι – Τα πρώτα λόγια της 34χρονης

Διαβάστε επίσης

Στο στενό φιλικό της περιβάλλον εστιάζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του ατόμου που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη γυναίκα στην Καλλιθέα ενώ εξετάζεται καρέ καρέ το βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν καταγραφεί οι κινήσεις του δράστη πριν και μετά την επίθεση.

Παράλληλα στο μικροσκόπιο της αστυνομικής έρευνας βρίσκεται και το κινητό τηλέφωνο της άτυχης κοπέλας στο οποίο ίσως βρεθούν απαντήσεις για το αν είχε δεχθεί κάποια απειλητικά τηλέφωνα ή αν είχε προστριβές με κάποιο άλλο άτομο.

Πάντως σύμφωνα με το ΑΠΕ στην πρώτη σύντομη συνομιλία που είχαν οι αστυνομικοί με την 34χρονη μέσα από την εντατική που νοσηλεύεται είπε ότι: «Δεν μπορώ να φανταστώ ποιο άτομο θα ήθελε να μου κάνει κακό. Αυτό που θυμάμαι είναι μια γυναίκα με μαύρα ρούχα να εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά μου, την ώρα που περίμενα το ασανσέρ στο κτίριο όπου εργάζομαι και να μου πετά ένα καυστικό υγρό».

Σύμφωνα με πληροφορίες είδε έχουν εξεταστεί συγγενικά πρόσωπα αλλά και δύο άτομα από το στενό φιλικό περιβάλλον της γυναίκας προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε διενέξεις, προστριβές ή αντιζηλίες.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι δράστης είναι γυναίκα, με μαύρα ρούχα και χειρουργική μάσκα στο πρόσωπο. Είχε στήσει καρτέρι στην 34χρονη στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου είναι τα γραφεία της εταιρείας που εργάζεται στην οδό Θησέως στην Καλλιθέα.

Η επίθεση με το καυστικό υγρό έγινε ακριβώς την ώρα που η 34χρονη περίμενε στο ισόγειο το ασανσέρ. Η δράστης, μάλλον κρυμμένη στη σκάλα που οδηγεί στο υπόγειο, αιφνιδίασε την άτυχη γυναίκα και τις έριξε μεγάλη ποσότητα καυστικού υγρού στο πρόσωπο.

Η αστυνομική έρευνα εξετάζει αν έδρασε μόνη της ή αν είχε συνεργό που την περίμενε κάπου έξω. Αν έφυγε με τα πόδια ή με αυτοκίνητο. Επίσης εξετάζεται το καυστικό υγρό που χρησιμοποίησε. Η πρώτη εικόνα δείχνει ότι πρόκειται για μια πολύ ισχυρή χημική καυστική ουσία και ερευνάται αν μπορεί κάποιος να την προμηθευτεί εύκολα στο εμπόριο ή πρόκειται για κάποιο βιομηχανικό υλικό.

Ένα άλλο στοιχείο που σημειώνεται από τους αστυνομικούς είναι ότι η επίθεση έγινε στην εργασία της 34χρονης και όχι κάπου έξω ή κοντά στην οικία της γεγονός που οδηγεί προς μια κατεύθυνση τις έρευνες.

Όπως και να έχει αυτό που επισημαίνεται είναι ότι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και να πρόκειται για επίθεση από άτομο διαταραγμένο που στοχοποιεί άλλες γυναίκες. Πάντως οι έρευνες συνεχίζονται και τα στοιχεία που συλλέγονται κάνουν τους αστυνομικούς να ευελπιστούν ότι η εξιχνίαση της υπόθεσης δεν θα αργήσει.

Δημήτρης Πέρρος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα