back to top
17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Γερμανία: οι πρώτες εστίες μετάδοσης του κορονοϊού μετά την άρση των περιορισμών

Διαβάστε επίσης

Με τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων ήρθαν και οι πρώτες σχετικά περιορισμένες εστίες μετάδοσης του κορονοϊού στη Γερμανία.

107 κρούσματα κατά την τέλεση Θείας Λειτουργίας

107 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα παιδί, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό στη Φρανκφούρτη, έπειτα από την τέλεση της Θείας Λειτουργίας πριν από δύο περίπου εβδομάδες σε έναν ναό. Το γεγονός έχει προκαλέσει ανησυχία, καθώς οι πιστοί δεν κατοικούν μόνο στη Φρανκφούρτη αλλά και σε άλλες περιοχές του κρατιδίου της Έσσης, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος υπερματάδοσης του ιού.

23 κρούσματα σε οίκο ευγηρίας

23 άνθρωποι προσβλήθηκαν από τον Covd-19 σε οίκο ευγηρίας στο Ντίσελντορφ. Οι 22 εξ αυτών ήταν ασυμπτωματικοί και μόνο ο ένας νοσηλεύεται. Όλοι όσοι φιλοξενούνται στη δομή υποβλήθηκαν σε τεστ, καθώς, αρχικά, βρέθηκε θετικός ένας εργαζόμενος.

11 κρούσματα σε εστιατόριο

Έντεκα άτομα τα οποία επισκέφθηκαν εστιατόριο στις 15 Μαΐου στην πόλη Λέαρ στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας -στα σύνορα με την Ολλανδία- βρέθηκαν θετικοί στον ιό. 118 άτομα έχουν τεθεί συνολικά σε καραντίνα.

Οι αρχές διενεργούν έλεγχο για παράβαση των κανόνων λειτουργίας του εστιατορίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, και άλλοι πελάτες έχουν γνωστοποιήσει στο υπουργείο Υγείας ότι εκείνο το βράδυ δείπνησαν στο εν λόγω εστιατόριο, τα ονόματά τους, ωστόσο, δεν αναγράφονται στη λίστα επισκεπτών, όπως ορίζουν οι οδηγίες.

147 κρούσματα σε σφαγείο στα σύνορα Γερμανίας-Ολλανδίας

147 από τους συνολικά 657 εργαζόμενους σε σφαγείο στην ολλανδική πόλη Χρούνλοο, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με τη Γερμανία, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Οι 79 εξ αυτών κατοικούν στη Γερμανία. To προηγούμενο διάστημα καταγράφηκαν πολλά κρούσματα σε σφαγεία στη Γερμανία, προκαλώντας ανησυχία.

Δομίνα Διαμαντοπούλου 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα