back to top
27.3 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

27.3 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Το Twitter απέκρυψε μήνυμα του Ντ. Τραμπ που «εκθείαζε» τη βια

Διαβάστε επίσης

Στην απόκρυψη μηνύματος του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ με το οποίο «εκθείαζε» τη βία προχώρησε το Twitter σημειώνοντας ότι παραβιάζει τους κανόνες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με αναφορές στη βία.

Το σχόλιο του Αμερικανού προέδρου δεν «σβήστηκε» αλλά καλύφθηκε από την προειδοποίηση που επισημαίνει πως «αυτό το tweet παραβιάζει τους κανόνες του Twitter σχετικά με την εκθείαση της βίας». Το μέσο δίνει τη δυνατότητα ανάγνωσής του αν ο χρήστης κλικάρει πάνω στο προειδοποιητικό μήνυμα.
Παράλληλα το μέσο κοινωνικής δικτύωσης σημειώνει ότι «το Twitter θεώρησε ότι δύναται να είναι προς το δημόσιο συμφέρον το tweet αυτό να παραμείνει προσβάσιμο».
Ο Ντόναλντ Τραμπ σχολίαζε τις ταραχώδεις διαδηλώσεις στη Μινεάπολη μετά τη δολοφονία άοπλου 46χρονου Αφροαμερικανού, του Τζορτζ Φλόιντ κατά τη βίαιη σύλληψή του από την αστυνομία.
Ο Αμερικανός πρόεδρος απειλούσε πως θα στείλει την Εθνική Φρουρά λέγοντας πως «όταν ξεκινούν οι λεηλασίες, ξεκινά και το πιστολίδι».
Παράλληλα σχολίαζε τον δήμαρχο της πόλης Τζέικομπ Φρέι λέγοντας ότι «δεν μπορώ να καθίσω και να παρακολουθώ να γίνονται αυτά σε μία μεγάλη αμερικανική πόλη, τη Μινεάπολη. Απόλυτη έλλειψη ηγεσίας. Είτε ο πολύ αδύναμος ριζοσπάστης αριστερός δήμαρχος Τζέικομπ Φρέι θα οργανωθεί και θα επιβάλει έλεγχο στην πόλη είτε θα στείλω την Εθνική Φρουρά και θα κάνω σωστά την δουλειά…».

Άνοιξε πόλεμο με τα «social media» – Αμφιλεγόμενο προεδρικό διάταγμα
Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να υπογράψει διάταγμα, με το οποίο περιορίζει τη νομική προστασία, που απολαμβάνουν οι πλατφόρμες των social media, όπως είναι το Facebook και το Twitter. Το διάταγμα δίνει τη δυνατότητα στις ρυθμιστικές αρχές να κινούνται νομικά κατά των εταιρειών αυτών για τον τρόπο με τον οποίο ελέγχουν το περιεχόμενο στις πλατφόρμες τους. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η νομιμότητα του διατάγματος θα αμφισβητηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Είχε προηγηθεί επισήμανση του Twitter σχετικά με δύο αναρτήσεις του Ντ. Τραμπ ως παραπλανητικές.
Νομικοί στις ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να υπάρξει εμπλοκή του Κογκρέσου ή του δικαστικού συστήματος για να αλλάζει το τρέχον νομικό πλαίσιο προστασίας για τις πλατφόρμες των social media, τις οποίες ο Τραμπ κατηγορεί ότι προσπαθούν να φιμώσουν τις συντηρητικές φωνές και να προωθήσουν τις ιδέες των φιλελεύθερων.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

Πηγή: BBC

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα