back to top
21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εν μέσω αντιδράσεων η συζήτηση στη Βουλή για την αναβάθμιση του σχολείου

Διαβάστε επίσης

Ενστάσεις και αντιδράσεις από τα κόμματα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την αναβάθμιση του σχολείου και διατάξεις για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης στην συζήτηση που ξεκίνησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Σφοδρή προσωπική επίθεση στη Νίκη Κεραμέως εξαπέλυσε ο τομεάρχης παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, κάνοντας λόγο για «κεραμιδαριό» της εκπαίδευσης και για δημιουργία «αγοραίου» σχολείου. Αναφερόμενος στην επαναφορά της διαγωγής στα απολυτήρια ο κ Φίλης έκανε λόγο για επικίνδυνη παλινδρόμηση στις πιο σκοτεινές περιόδους της εθνικής και κοινωνικής ζωής, για κοινωνικό στιγματισμό των μαθητών και για επιχείρηση τιμωρίας της νέας γενιάς. Επιτέθηκε ακόμη στην υπουργό για το γεγονός ότι δεν εκδόθηκε νέο Προεδρικό Διάταγμα για τα ολοήμερα σχολεία, χαρακτηρίζοντας καραμπινάτη παρανομία την αποστολή εγκυκλίου στις διευθύνσεις των σχολείων για την μη επαναλειτουργία τους.

Για πόνημα βιαστικό, επιδερμικό, ατελές και αναχρονιστικό έκανε λόγο η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Καρά Κεφαλίδου, κατηγορώντας την ηγεσία του υπουργείου ότι αγνοεί επιδεικτικά το δημόσιο σχολείο. Απευθυνόμενη στη υπουργό ανέφερε «δεν δίνετε εξετάσεις αριστείας στον πρωθυπουργό αλλά προαγωγικές εξετάσεις στην ελληνική κοινωνία».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ιωάννης Δελής, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο δηλητήριο για τις μορφωτικές ανάγκες της νεολαίας και τον κόσμο της εκπαίδευσης και υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθετούσε τα κρίσιμα εκπαιδευτικά νομοσχέδιο ή κατακαλόκαιρο ή Μεγάλη Εβδομάδα ενώ η ΝΔ έφερε το νομοσχέδιο μέσα στην πανδημία.

Για αναπαραγωγή παρωχημένων μοντέλων στην εκπαίδευση έκανε λόγο η βουλευτής του Μέρα 25 Σοφία Σακοράφα, χαρακτηρίζοντας αναχρονιστική την διάταξη για την επαναφορά της διαγωγής και αταβίστικη πρόθεση της κυβέρνησης να επιστρέψει την παιδεία στη δεκαετία του 50.

«Θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα από τη βάση προς τα πάνω, να δώσουμε περισσότερα εφόδια στους μαθητές, να καλλιεργήσουμε χρήσιμες δεξιότητες και να επενδύσουμε στις δυνατότητες της εκπαιδευτικής κοινότητας», είπε η Νίκη Κεραμέως στην ομιλία της στην Επιτροπή. Παράλληλα, ζήτησε από τους βουλευτές να καταθέσουν προτάσεις και βελτιώσεις προκειμένου να υπάρξει σύνθεση σε ένα συνολικό νομοθετικό έργο το οποίο θα επιτρέψει στο σχολείο να γυρίσει σελίδα.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα