back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Επί ποδός οι αστυνομικές αρχές καθώς παρατηρείται έντονη κινητικότητα στην Τουρκική πλευρά του Εβρου.

Την άφιξη λεωφορείων που μεταφέρουν μετανάστες στην περιοχή της Αδριανούπολης επιβεβαιώνουν πληροφορίες που επικαλείται το Ράδιο Έβρος.

Οι πληροφορίες έρχονται εν μέσω σεναρίων ότι οι τουρκικές αρχές προετοιμάζουν δεύτερη απόπειρα πίεσης των ευρωπαϊκών συνόρων εργαλειοποιώντας πρόσφυγες και μετανάστες.

Το συγκεντρωμένο πλήθος των μεταναστών φαίνεται να ξεπερνάει τις 6.000 κατά τις ίδιες πληροφορίες, ενώ την ίδια ώρα η ιστοσελίδα Haber Turk κάνει λόγο για «ταξίδι ελπίδας» μέσω Ανδριανούπολης για τους μετανάστες.

Σε «καρδιοπνευμονική ανακοπή» οφείλεται ο θάνατος του Αφροαμερικανού Τζόρτζ Φλόιντ, στις 25 Μαΐου στη Μιννεάπολη των ΗΠΑ, από αστυνομικό, σύμφωνα με την επίσημη ιατροδικαστική εξέταση.  Όπως αναφέρεται, ο Φλόιντ έφερε μελανιές και κοψίματα στο κεφάλι, το πρόσωπο, το στόμα, τους ώμους, τα χέρια και τα πόδια, κάτι που φανερώνει πως υπέστη βία πριν από τον θάνατό του.

Έπειτα από οκτώ ημέρες μαζικών διαδηλώσεων και ξεσπάσματος λαϊκής οργής σε όλες τις ΗΠΑ, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, οι δικαστικές αρχές της Μινεσότα ανακοίνωσαν ότι αλλάζει σε ανθρωποκτονία 2ου βαθμού το κατηγορητήριο εναντίον του πρώην αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν. Ο 44χρονος, που γονάτισε στον λαιμό του Φλόιντ, αντιμετωπίζει πλέον μέγιστη ποινή κάθειρξης 40 ετών.  Συνελήφθησαν και οι άλλοι τρεις αστυνομικοί κατηγορούνται για τη δολοφονία του.

Οι Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των τριών αστυνομικών, με τις πορτοκαλί στολές των κρατουμένων.

Την ίδια ώρα, βαραίνει το κατηγορητήριο εναντίον του απολυθέντα αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν, για τον θάνατο του 46χρνου αφροαμερικανού.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε έκκληση σε κάθε δήμαρχο στη χώρα να αναθεωρήσει την πολιτική του σε ό,τι αφορά στη χρήση βίας να προχωρήσει σε διαβούλευση και να δεσμευθεί ότι θα δώσει λόγο για τις υπεσχημένες μεταρρυθμίσεις».

Εν τω μεταξύ, ο  Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες ότι, δεν είναι απαραίτητο να κατέβει ο στρατός στους δρόμους για να επιβάλλει την τάξη .

Για προσπάθεια διχασμού της Αμερικής κατηγόρησε τον αμερικανό πρόεδρο ο πρώην υπ. Άμυνας Τζέιμς Μάτις

Ο κόσμος έχει φωνή δήλωσε η νεοεκλεγείσα δήμαρχος του Φέργκιουσον, Έλα Τζόουνς. Η πρώτη μαύρη δήμαρχος κάλεσε την αστυνομία να διαβουλευθεί με τις κοινότητες.

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν για ένατη ημέρα σε δεκάδες πόλεις. Οι διαδηλώσεις ήταν ειρηνικές, με εξαίρεση τη Νέα Υόρκη, όπου η αστυνομία προχώρησε σε 90 συλλήψεις.

 

Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν χθες και στην Αθήνα, με κεντρικό σύνθημα “Black lives matters”.

Επεισόδια ξέσπασαν όταν η πορεία από το Σύνταγμα έφτασε στην αμερικανική πρεσβεία. Η αστυνομία προχώρησε σε 12 προσαγωγές.

 

Νέα έξοδο στις αγορές μέσα στο επόμενο δίμηνο, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας στο Action 24, ανέφερε ότι «πιθανόν τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο να υπάρξει νέα έκδοση ομολόγου».

Συνεδρίαση σήμερα του Εuroworking Group με θέμα την έγκριση της 6ης έκθεσης αξιολόγησης της Ελλάδας σε καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας.

 

Θετικό ασυμπτωματικό κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε γυναίκα, στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών της Νέας Καβάλας, η οποία βρίσκεται σε εγκυμοσύνη και τώρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Κιλκίς. Το νοσοκομείο απομόνωσε τη γυναίκα και απέφυγε έτσι σοβαρότερες καταστάσεις.

Το κέντρο της Νέας Καβάλας τέθηκε σε προληπτική καραντίνα 14 ημερών.

 

Για πιθανό «πολύ καταστροφικό» δεύτερο κύμα της πανδημίας που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός, αν δεν καταφέρουμε να απομονώσουμε τις νέες εστίες κρουσμάτων, έκανε λόγο ο διευθυντής του Παγκόσμιο Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη, Hans Kluge.

Την ίδια ώρα, τα 6,5 εκατομμύρια πλησιάζουν τα κρούσματα κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο. Περισσότεροι από 385.000 οι θάνατοι.

Χάος από την πανδημία στο Μεξικό. 1.092 θάνατοι σε ένα 24ωρο.

Στην Κολομβία, σε καραντίνα τέθηκε το κοινοβούλιο της χώρας καθώς βουλευτής διαγνώστηκε πως έχει προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό.

 

Παράσταση διαμαρτυρίας  έξω από το υπουργείο Οικονομικών, θα πραγματοποιήσει στις 9 το πρωί το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

 

Απενεργοποιημένες θα παραμείνουν από σήμερα στη μια το μεσημέρι έως και τη Δευτέρα 8 του μηνός, οι εφαρμογές στα υποκαταστήματα μισθωτών του e-ΕΦΚΑ και ορισμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, καθώς το ταμείο θα μεταφέρει τις βασικές εφαρμογές του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος στις υποδομές της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Από σήμερα ως τις 6 Ιουλίου οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος.

Ανοίγει και πάλι από σήμερα η ταράτσα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος με το θερινό σινεμά Λαΐς και με ταινία έναρξης τη νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς».

ΚΑΙΡΟΣ

Βελτιώνεται από σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα, με ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες την Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα 16 βαθμοί Κελσίου.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα