back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ανοιχτή Πόλη: Συνεχίζεται η διαβούλευση για τις παρεμβάσεις στο κέντρο της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Nέα συνάντηση με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας είχε σήμερα ο Νάσος Ηλιόπουλος, στο πλαίσιο της διαβούλευσης, που έχει ξεκινήσει, με επίκεντρο τις προωθούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή.  “Λίγες μόνο μέρες πριν την εφαρμογή των κυκλοφοριακών περιορισμών δεν έχουν λάβει ακόμα σχετικές οδηγίες από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες” τόνισε ο κ.Ηλιόπουλος 

Η Ανοιχτή Πόλη βρίσκεται σε διαβούλευση με συλλόγους κατοίκων και επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς, καταγράφοντας τις ανησυχίες τους –”μια διαβούλευση που” όπως σημειώνει ο κ. Ηλιόπουλος “ο Δήμος Αθηναίων δεν έκανε, υπονομεύοντας έτσι τις προοπτικές επιτυχούς υλοποίησης των παρεμβάσεων”.

“Καταγράψαμε την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις των ρυθμίσεων στην οδό Αθηνάς, έναν ιδιαίτερο δρόμο με παραδοσιακές χρήσεις και ανάγκες τροφοδοσίας που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη. Σημειώσαμε επίσης την επιθυμία των ανθρώπων της εστίασης για ένα κέντρο πολυλειτουργικό που δεν θα πνιγεί από τα τραπεζοκαθίσματα και την τουριστική μονοκαλλιέργεια. Όλοι συμφωνήσαμε ότι είναι κρίσιμο αυτή η πολυλειτουργικότητα να αποτυπωθεί και να διασφαλιστεί στο Ειδικό Χωρικό Σχέδιο που θα διαμορφωθεί” σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Η Ανοιχτή Πόλη θα συνεχίσει το διάλογο, με σκοπό τη διόρθωση των αστοχιών στους μέχρι τώρα σχεδιασμούς και την καλύτερη δυνατή υπεράσπιση του δημόσιου χώρου.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα