back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δ. Τζανακόπουλος στον Αθήνα 9.84:” Η συμφωνία με την Ιταλία για την ΑΟΖ είναι θετικό βήμα, που συνεχίζει μια πολιτική που εγκαινιάστηκε από τη δική μας κυβέρνηση”

Διαβάστε επίσης

 

“Η συμφωνία με την Ιταλία για την ΑΟΖ είναι θετικό βήμα, που συνεχίζει μια πολιτική που εγκαινιάστηκε από τη δική μας κυβέρνηση” τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Αρη Τόλιο. Αυτό που με ανησυχεί ,είπε, είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να μην έχει σχέδιο για την εξωτερική πολιτική.

Ερωτηθείς γιατί δεν υπεγράφη η συμφωνία επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός σημείωσε: “Μια συμφωνία για να υπάρξει ΑΟΖ δεν είναι αποτέλεσμα έξι μηνών, αλλά μια μακρά διαδικασία. Στις συζητήσεις για την ΑΟΖ και με την Αλβανία και την Αίγυπτο «θα κριθεί εάν η κυβέρνηση έχει ένα συνολικό στρατηγικό σχέδιο ή αν πρόκειται για μια κίνηση, η οποία -επί της ουσίας – κεφαλοποίησε το διπλωματικό κεφάλαιο των προηγούμενων ετών”.

Υπογράμμισε «ότι η κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει σχέδιο για την εξωτερική πολιτική. Με δεδομένη τη στάση της Τουρκίας, με δεδομένο ότι δεν προχωράνε οι συζητήσεις με την Αίγυπτο και με δεδομένες τις αναδιαμορφώσεις στην ευρύτερη περιοχή, εμείς έχουμε ζητήσει από τον κ. Μητσοτάκη να συγκαλέσει το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και να τους ενημερώσει για το σχέδιό του για την εξωτερική πολιτική, αλλά φαίνεται ότι η κυβέρνηση κινείται χωρίς πυξίδα».

Ο κ. Τζανακόπουλος για την υπόθεση Novartis επισήμανε ότι «αυτό που φαίνεται από τα έγγραφα του FBI είναι ότι υπάρχει ένα κανονικό σκάνδαλο που εμπλέκει πολιτικά πρόσωπα». Συνέχισε λέγοντας ότι «εφόσον ήρθε μια δικογραφία στη Βουλή όπου αναφέρονταν πολιτικά πρόσωπα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτό που έπρεπε, δηλαδή, να συστήσει μια Προανακριτική Επιτροπή χωρίς εξετάσεις μαρτύρων, που εξέτασε μόνο ζητήματα που αφορούσαν παραγραφές και αρμοδιότητες και στη συνέχεια διαβίβασε τη δικογραφία στην τακτική δικαιοσύνη».

Ως προς τις δημοσκοπήσεις ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «τα ποιοτικά στοιχεία δεν προοιωνίζονται καλές ειδήσεις για την κυβέρνηση».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα