back to top
25.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

25.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Το γονάτισμα των αθλητών θα επιτραπεί στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας

Διαβάστε επίσης

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν σε παγκόσμιο επίπεδο η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και το αντιρατσιστικό κίνημα “Black Lives Matter”, το οποίο εξαπλώνεται ανά την υφήλιο, οι διοργανωτές των Αγώνων της Κοινοπολιτείας αποφάσισαν να επιτρέψουν το γονάτισμα των αθλητών, ως ένδειξη υποστήριξης στην καταπολέμηση του ρατσισμού.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, όσοι αθλητές λάβουν μέρος στην κορυφαία διοργάνωση, που θα φιλοξενηθεί στο Μπέρμιγχαμ τον Ιούλιο του 2022, θα έχουν το δικαίωμα να γονατίζουν ως ένδειξη συμπαράστασης στο κίνημα κατά των διακρίσεων και της αστυνομικής βίας.

«Πρέπει να βρούμε λύσεις που δεν σηκώνουν τοίχους, αλλά χτίζουν γέφυρες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής των Αγώνων της Κοινοπολιτείας, Ντέιβιντ Γκρέβεμπεργκ, και πρόσθεσε: «Το κίνημα προκαλεί όλους τους θεσμούς και μας αναγκάζει να κοιτάξουμε βαθιά τι μπορούμε να κάνουμε για να είμαστε πιο δίκαιοι, πιο ελεύθεροι και να προχωρήσουμε προς περισσότερη ισότητα. Ο αθλητισμός δεν είναι διαφορετικός».

Αξίζει να σημειωθεί ότι -και με νεότερη τοποθέτησή της- η ΔΟΕ δεν επιτρέπει τέτοιου είδους διαμαρτυρία από αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ωστόσο τέτοιες πράξεις αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της Ιστορίας της Κοινοπολιτείας και των Αγώνων της, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όπως συνέβη το 1994, όταν η Αυστραλή δρομέας ταχύτητας, Κάθι Φρίμαν, είχε τυλιχτεί με την σημαία των Αβορίγινων, υποστηρίζοντας τις ρίζες και τους προγόνους της, μετά την επιτυχία της στα 200 και στα 400 μέτρα.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα