back to top
16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη οι έρευνες για την υπόθεση εξαφάνισης της 10χρονης Μαρκέλλας Βεράμη η οποία βρίσκεται στην υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων Θεσσαλονίκης. Η 10χρονη Μαρκέλλα εντοπίστηκε το πρωί στην οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη, στην Καλαμαριά, κοντά σε πρατήριο υγρών καυσίμων. Η ανήλικη είχε εξαφανιστεί από το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης.

Μαίνεται η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μπαλαίικα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, στην Ηλεία. Επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 12 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και από αέρος τέσσερα αεροσκάφη. Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα σε δασική έκταση στην Παλική Κεφαλονιάς. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 19 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 πετζετέλ.

Στην Σαντορίνη βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, στον οποίο τον ξενάγησε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε και το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, απ’ όπου υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «έχουμε κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία” προσθέτοντας ότι “είναι πάρα πολύ σημαντικό να εκπέμψουμε την εικόνα ασφάλειας και οργάνωσης και στους επισκέπτες οι οποίοι θα έρθουν στην Ελλάδα το καλοκαίρι, όπως την εκπέμψαμε όλους αυτούς τους μήνες που αντιμετωπίσαμε, πιστεύω, με μεγάλη επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας». Το βράδυ ο πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει, από τη Σαντορίνη, μήνυμα για την ασφαλή επανεκκίνηση της τουριστικής περιόδου.

Σε ηλεκτρονική εφαρμογή που θα ανοίξει πιθανότατα από τη Δευτέρα στο Τaxis και έως τις 22 του μήνα θα κληθούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις απώλειας εισοδήματος από τη μείωση των εισπραττόμενων ενοικίων τους την περίοδο της πανδημίας του κορωνοιού (Μάρτιος έως Ιούνιος) 100-150.000 ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να τύχουν της έκπτωσης φόρου 30% επί των εισοδηματικών τους απωλειών που υπέστησαν.

Σε εξέλιξη οι εργασίες στο κέντρο της Αθήνας για τον “Μεγάλο Περίπατο” η πιλοτική εφαρμογή του οποίου επεκτείνεται από αύριο και στην Πανεπιστημίου. Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας νωρίτερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους στον Δήμο για τις προσπάθειές τους και τόνισε ότι στόχος δεν είναι να κλείσει, αλλά να ανοίξει το κέντρο για τους πολίτες.

Τα δημοφιλή Pop up brunchies του Impact hub Athens στην Αγορά της Κυψέλης επιστρέφουν από σήμερα με ανανεωμένη διάθεση και νέο όνομα καθώς λέγoνται: Pop-up Munchies. Καντίνες & pop up chefs φέρνουν μοναδικά street food πιάτα και cocktails με επιρροές από Ασία, Νότια Αμερική και Ευρώπη σε ένα μοναδικό γαστρονομικό festival, από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 11.00 το βράδυ.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 2η αγωνιστική των πλέι οφ και πλέι άουτ της Σούπερ Λίγκα.

Για τα πλέι οφ: στις 9 και μισή Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ.

Για τα πλέι άουτ: στις 7 και τέταρτο Βόλος – Ξάνθη και στις 7 και μισή Ατρόμητος – Λαμία.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος προβλέπεται για αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα