back to top
16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Με εκτενή αφιερώματα υποδέχτηκε ο διεθνής Τύπος τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με φόντο το εμβληματικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, για το «μεγάλο στοίχημα» του ελληνικού τουρισμού φέτος το καλοκαίρι. Από αύριο ανοίγουν εποχικά ξενοδοχεία και καταλύματα, ενώ «επανέναρξη» κάνουν και τα μουσεία όλης της χώρας, μετά από τρεις μήνες που παρέμειναν κλειστά λόγω της κρίσης με τον κορονοϊό. “Δίνουμε πίσω σε εκατομμύρια τουρίστες το δικαίωμα στο ελληνικό καλοκαίρι” τόνισε από τη Σαντορίνη, ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Από αύριο, αυξάνονται και οι πτήσεις εξωτερικού στο αεροδρόμιο Αθηνών, ενώ απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό αρχίζει να υποδέχεται και το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης. Στα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας, οι διεθνείς αφίξεις αναμένεται να ξεκινήσουν την 1η Ιουλίου.

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας αρχίζουν αύριο οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων. «Όλα είναι έτοιμα δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως προσθέτοντας ότι έχουν ληφθεί και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.

Με νέα όψη από σήμερα η Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής του ’Μεγάλου Περιπάτου’. Κάτοικοι και επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν έναν ασφαλή ποδηλατόδρομο, μήκους 900 μέτρων και έναν εντυπωσιακό πεζόδρομο, ο οποίος καλύπτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Στα Μέσα μαζικής μεταφοράς παραχωρείται μια λωρίδα αποκλειστικής χρήσης, ενώ τα άλλα οχήματα θα συνεχίσουν να κινούνται σε δύο λωρίδες, στις οποίες απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση. “Εδώ και περίπου 35 χρόνια συζητάμε τις αλλαγές στην Πανεπιστημίου. Μας πήρε μια γενιά για να το δοκιμάσουμε, αλλά ήρθε η ώρα να το κάνουμε” γράφει μεταξύ άλλων στο Facebook, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Η Πλατεία Αμερικής και οι δρόμοι γύρω από την Φυλής ήταν σήμερα στο επίκεντρο των κυριακάτικων επιχειρήσεων καθαριότητας και απολύμανσης, από τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων. “Σαρωτική καθαριότητα και απολύμανση σε όλους τους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας. Κάθε μέρα, με πράξεις και την Κυριακή στο σύνολο” έγραψε στο Facebook, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων, Νίκος Αβραμίδης.

Διαδηλώσεις και επεισόδια ξέσπασαν στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών μετά τον θάνατο 27χρονου αφροαμερικανού κατά τη διάρκεια της απόπειρας σύλληψής του από δύο λευκούς αστυνομικούς. Διαδηλωτές απέκλεισαν αυτοκινητόδρομο στην Ατλάντα ενώ άλλοι έβαλαν φωτιά στο εστιατόριο γνωστής αλυσίδας, έξω από το οποίο ο 27χρονος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού, καθώς προσπαθούσε να διαφύγει τη σύλληψη.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα…

Στις 7 και τέταρτο παίζουν: ΟΦΗ – ΑΕΚ και στις 9 και μισή: Ολυμπιακός – Άρης.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος θα είναι και αύριο στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα