back to top
22.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

22.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Να γεφυρώσουν τις διαφορές τους για τη σύσταση και χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης, που στοχεύει στην αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, θα επιχειρήσουν οι ηγέτες των 27 κρατών μελών της ΕΕ, στη σύνοδο κορυφής που ξεκινά σε λίγο μέσω τηλεδιάσκεψης. Αποφάσεις πάντως δεν αναμένονται ως τον Ιούλιο.

20 υπερσύγχρονα πυροσβεστικά οχήματα αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ παρέδωσε η εταιρία Παπαστράτος στην πυροσβεστική, σε ειδική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, παρουσία του πρωθυπουργού και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι εν μέσω της πανδημίας σχεδόν 90 εκατ. ευρώ συγκεντρώθηκαν από επιχειρήσεις, είτε σε μετρητά είτε σε είδη πρώτης ανάγκης, για την ενίσχυση των δομών υγείας και της πολιτικής προστασίας.

Ακόμη, διαβεβαίωσε ότι φέτος ο κρατικός μηχανισμός είναι πιο έτοιμος από ποτέ για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, τονίζοντας ότι το σύστημα 112 επιτέλους λειτουργεί, τα εναέρια μέσα ενισχύθηκαν με 3 ελικόπτερα και οι εποχικοί πυροσβέστες είναι 1.300 περισσότεροι.

Τα νησιά κοντά στην Τουρκία δεν μπορούν να έχουν υφαλοκρηπίδα, επιμένει η Άγκυρα, δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε συνέντευξή του στο CNN Turk, παρουσίασε ανανεωμένους χάρτες με τις διεκδικήσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, και υποστήριξε ότι η Ρόδος και η Κρήτη δεν έχουν υφαλοκρηπίδα.

Στη δημοσιότητα έδωσε η Κίνα τα στοιχεία του γονιδιώματος που ευθύνεται για τη νέα εστία της επιδημίας του κορονοϊού στο Πεκίνο, με αξιωματούχους να αναφέρουν ότι βάσει των προκαταρκτικών εξετάσεων πρόκειται για ευρωπαϊκό στέλεχος του ιού. Επισήμανε μάλιστα ότι υπέβαλε τα στοιχεία αυτά και στον Παγκόσμιο Οργανισμό υγείας.

Νωρίτερα, η Ουάσιγκτον ζήτησε να σταλούν ουδέτεροι παρατηρητές στο Πεκίνο, αμφισβητώντας την αξιοπιστία του αριθμού των νέων κρουσμάτων, που έχουν ανακοινωθεί από την κινεζική κυβέρνηση.

Ξεκίνησε το πρωί η κατεδάφιση αυθαιρέτων στο Σκυλόρεμα Μάνδρας, παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Δεν ανεχόμαστε την αυθαιρεσία, διαμήνυσε ο Κωστής Χατζηδάκης, προαναγγέλλοντας ότι «θα γκρεμιστούν πάνω από 140 σπίτια και 330 μάντρες και άλλες κατασκευές σε όλη την Ελλάδα».

Ναρκωτικά, μαχαίρια και κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν στις φυλακές Ναυπλίου, μετά από αιφνιδιαστική αστυνομική έρευνα. Σε βάρος εννέα κρατουμένων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της κατοχής και της εισαγωγής ναρκωτικών σε σωφρονιστικό κατάστημα και της οπλοκατοχής.

Με οριακά κέρδη ξεκίνησε σήμερα η συνεδρίαση του Χρηματιστήριου Αθηνών.

Πρώτα έλεγχος και συμψηφισμός με τυχόν βεβαιωμένες οφειλές στο δημόσιο και μετά η επιστροφή φόρου για περίπου 1 εκατομμύριο φορολογούμενους, σύμφωνα με απόφαση της ΑΑΔΕ.

Σε κοινωνιολογία και βιολογία διαγωνίζονται οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Πρώτος σχολιασμός των θεμάτων από τους καθηγητές του Ομίλου Φροντιστηρίων ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ στο δελτίο ειδήσεων στις 12 και ανάλυσή τους στο κεντρικό δελτίο στις 2.

Σεισμός μεγέθους 4,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10:43 στην Κρήτη. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών το επίκεντρο εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο νότια του νησιού, σε απόσταση 110 χιλιομέτρων απο την Άρβη Ηρακλείου.

Γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα έως 33 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα