back to top
15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βολιβία: Η μεταβατική πρόεδρος Τζανίνε Άνιες υπέγραψε νόμο που προβλέπει διεξαγωγή εκλογών

Διαβάστε επίσης

Η μεταβατική πρόεδρος της Βολιβίας, η Τζανίνε Άνιες, υπέγραψε χθες Κυριακή τον νόμο με τον οποίο προκηρύσσονται γενικές εκλογές την 6η Σεπτεμβρίου, προειδοποιώντας ταυτόχρονα εναντίον του κινδύνου εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

«Δέχθηκα πιέσεις για τη διεξαγωγή εκλογών την 6η Σεπτεμβρίου, εν μέσω της πανδημίας», σημείωσε με εμφανή απογοήτευση η μεταβατική πρόεδρος, σε μήνυμά της βιντεοσκοπημένο εκ των προτέρων, διαβεβαιώνοντας πως σκοπός της δεν είναι να παρατείνει την παραμονή της στην εξουσία αναβάλλοντας τη διαδικασία.

Οι εκλογές, που αρχικά προβλεπόταν να διεξαχθούν την 3η Μαΐου, αναβλήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν το κοινοβούλιο, το εκλογοδικείο (η εκλογική επιτροπή) και τα πολιτικά κόμματα που θα κατέβουν στις εκλογές όριζε ότι η διαδικασία θα διεξαχθεί την 6η Σεπτεμβρίου. Όμως η Άνιες δίσταζε να υπογράψει τον νόμο για την προκήρυξή της, επιχειρηματολογώντας πως οι εκλογές ενδέχεται να συμπέσουν με την κορύφωση της πανδημίας στη χώρα των Άνδεων.

Η υπουργός Υγείας Έντι Ρόκα δήλωσε χθες στον Τύπο ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ενδέχεται να φθάσει τα 130.000 στα μέσα Σεπτεμβρίου. Το Σάββατο, η χώρα κατέγραψε 1.000 νέα κρούσματα μόλυνσης, για πρώτη φορά αφότου εντοπίστηκε το πρώτο.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση που διεξήχθη στη Βολιβία, που είχε δημοσιευθεί τον Μάρτιο, ο Λουίς Άρσε, ο υποψήφιος του κόμματος του πρώην προέδρου Έβο Μοράλες, προηγείται στην πρόθεση ψήφου με το 33,3%.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα