back to top
15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Ηχηρό μήνυμα ότι τα εξωτερικά σύνορα της Ελλάδας, που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φυλάσσονται με μεγάλη αποφασιστικότητα και ότι η στήριξη της ΕΕ θα είναι διαρκής έστειλαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος επισκέφθηκε την Αθήνα.

«Η εμπιστοσύνη χρειάζεται δύο και για να ξεκινήσει να οικοδομείται», είπε ο πρωθυπουργός διαμηνύοντας ότι « είναι σημαντικό η Τουρκία να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες, οι οποίες ξεκάθαρα παραβιάζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, καθώς επίσης και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου».

Επόμενος σταθμός του Ύπατου Εκπροσώπου για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας η Λευκωσία όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη εργασίας. Στη συνάντησή του σήμερα το απόγευμα με τον ΥΠΕΞ, Νικο Χριστοδουλίδη, θα συζητηθούν οι έκνομες τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, τα ευρωτουρκικά και οι τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Έληξε ο συναγερμός και η καραντίνα στην Β’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, καθώς αρνητικός στον κορονοϊό βρέθηκε στα δύο επαναληπτικά τεστ ο 35χρονος αλλοδαπός κρατούμενος που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Στα 191 τα θύματα από τον COVID 19 στη χώρα μας. Χθες 64χρονη νοσηλευόμενη -με υποκείμενο νόσημα- έχασε τη ζωή της από επιπλοκές του ιού.

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Βαγγέλης Ιωαννίδης, για την υπόθεση της καταγεγραμμένης συνομιλίας Μιωνή – Παππά. Εάν το ηχητικό υλικό κριθεί νόμιμο, θα προχωρήσει η ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Εφόσον προκύψουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινης πράξης από πολιτικό πρόσωπο, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή.

“Ο κ. Τσίπρας πρέπει να αποπέμψει τον κ. Παππά από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό”, επανέλαβε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Να τοποθετηθεί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

Εν τω μεταξύ την έντονη αντίδραση της Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη προκάλεσε η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη ότι πρέπει να μπει φυλακή. Σε γραπτή ανακοίνωσή της η κ Τουλουπάκη κάνει λόγο για «χωρίς προηγούμενο κύμα ανθρωποφαγίας εισαγγελικών λειτουργών» και προσθέτει :« Θεωρώ ότι είναι αναγκαίο να ενημερωθούν επίσημα οι αρμόδιοι θεσμοί σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Κανονικά θα εκτελεστούν σήμερα τα δρομολόγια σε τραμ και μετρό καθώς δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η στάση εργασίας που είχαν αποφασίσει οι εργαζόμενοι. Στάση εργασίας σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Προαστιακό 12.00 το μεσημέρι με τέσσερις το απόγευμα.

Στα μαθήματα ειδικότητας «Ηλεκτροτεχνία 2», «Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ», «Υγιεινή» και «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης» εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων.

Οι συμμαθητές τους, των Γενικών Λυκείων, ολοκληρώνουν την Παρασκευή τις εξετάσεις των βασικών μαθημάτων με τη Χημεία και την Οικονομία.

Η κατανομή των προσφύγων στην ΕΕ είναι δυνατή μόνο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συμφωνήσει προηγουμένως να διενεργείται έλεγχος των αιτήσεων για χορήγηση ασύλου στους πρόσφυγες στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ.

Ο Δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης αυτή την Παρασκευή ζωντανά από το στούντιο του Αθήνα 984 απαντά στα ερωτήματα των δημοτών της πόλης 11 με 12 το πρωί, στην εκπομπή «Τα παράπονά σας στον Δήμαρχο» .

Στην αθλητική σας ενημέρωση ΒΑΞΕΒΑΝΕΛΗΣ : Ολυμπιακός ΑΕΚ είναι το ζευγάρι του μεγάλου τελικού στο Κύπελο. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν του ΠΑΟΚ με 2-0 στο γήπεδο Καραισκακη Νωρίτερα η ΑΕΚ με την ισοπαλία 2-2 απέναντι στον ΑΡΗ πηρε το πρώτο εισιτήριο για το μεγάλο ραντεβού του Κυπέλλου

Καιρός. Λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, αύριο, στην Αττική, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά και βόρεια του νομού. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στα ανατολικά. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου – 26 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα