back to top
19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ

Διαβάστε επίσης

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) διοργάνωσε παράσταση διαμαρτυρίας κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ, καταδικάζοντας την προσάρτηση των Παλαιστινιακών εδαφών στη Δυτική Όχθη και τη διαρκή εκδίωξη του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και η Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση.

Αφορμή για τη διαδήλωση στάθηκε επισημοποίηση της προσάρτησης που γίνεται σήμερα και όπως σημειώνουν “η επισημοποίηση της προσάρτησης (1η Ιουλίου 2020) είναι συνέχεια του εποικισμού και της συστηματικής εξόντωσης των Παλαιστινίων, η οποία λαμβάνει χώρα εδώ και δεκαετίες. Υποστηριζόμενο από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το σιωνιστικό καθεστώς προσπαθεί να βάλει τέλος στο δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού στην αυτοδιάθεση και την επιστροφή του στα κατεχόμενα εδάφη”.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν τη σημαία της Παλαιστίνης και φορούσαν τον παλαιστινιακό μπερέ, είχαν ως κεντρικό σύνθημα “Κάτω τα χέρια από την Παλαιστίνη” και με τα πανό και τα πλακάτ τους ζητούσαν να αναγνωριστεί ως ανεξάρτητο το παλαιστινιακό κράτος.

Λίγο πριν το τέλος της κινητοποίησης θυροκολλήθηκε ψήφισμα στην -αποκλεισμένη από τις κλούβες της αστυνομίας και δυνάμεις των ΜΑΤ- πρεσβεία του Ισραήλ. Το ίδιο ψήφισμα θα διαβιβαστεί στη Βουλή των Ελλήνων, αλλά και στο Ευρωκοινοβούλιο.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα