back to top
30 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

30 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στον Αθήνα 9.84: «Μπορεί να αποτραπεί δεύτερο κύμα του κορονοϊού στη χώρα αν σταματήσει η χαλάρωση»

Διαβάστε επίσης

Την εκτίμηση ότι μπορεί να αποτραπεί η εκδήλωση δεύτερου κύματος κορονοϊού στη χώρα,  αν σταματήσει η χαλάρωση και επανέλθουν τα μέτρα πρόληψης και ασφάλειας με συστηματική χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων και συχνό πλύσιμο χεριών, διατύπωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τις Αθηνά Κορλίρα και Αλεξάνδρα Βουδούρη. Τόνισε ωστόσο ότι «όπου συστήνεται η χρήση μάσκας, δεν είναι προαιρετική, αλλά συνιστά ιατρικό πρέπει.  Η υποχρέωση συνοδεύεται από πρόστιμο.» Εμφατικά μάλιστα επισήμανε «Εάν θέλετε γελοιοποιήστε τα μέτρα, αλλά εφαρμόστε τα. Είναι απαραίτητο. Για να μην ακολουθήσουμε την πορεία των άλλων Βαλκανικών χωρών»

Οπως πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου «η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερο σημείο, αυτή τη στιγμή, από ό,τι στην έναρξη της πανδημίας.»

Για το εμβόλιο, ο κ. Εξαδάκτυλος εμφανίστηκε αισιόδοξος, λέγοντας ότι ενδέχεται να το έχουμε εντός του 2020 ή στις αρχές του 2021, ενώ σημείωσε ότι έως τώρα έχουν παρατηρηθεί 75 μεταλλάξεις του ιού, χωρίς ωστόσο να διαφοροποιούν την συμπεριφορά του.

«ΑΘΗΝΑ 9.84»- ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα