back to top
18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής ειδικά για τις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας τον Σεπτέμβριο αποφάσισαν ομόφωνα οι Ευρωπαίοι ηγέτες, μετά από εισήγηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, σε συνέχεια των παρεμβάσεων του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του Κύπριου Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη. Κατά τη Σύνοδο θα συζητηθεί η στρατηγική σχέση ΕΕ – Τουρκίας, υπό το φως των διαδραματιζομένων στην Ανατολική Μεσόγειο και των τουρκικών ενεργειών, όπως ανακοίνωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

…Έντονη ανησυχία για την τουρκική προκλητικότητα και αλληλεγγύη στην Ελλάδα εξέφρασαν στη δήλωσή τους οι Ευρωσοσιαλιστές, κατόπιν παρέμβασης του Αλέξη Τσίπρα.

..Στο μεταξύ, νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, αναφορικά με το θέμα της μετατροπής της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί. Σημείωσε ότι ήταν “το μεγαλύτερο όνειρο των νεανικών του χρόνων η “απελευθέρωσή της από τις αλυσίδες”. “Οι σχέσεις Μόσχας-Άγκυρας δεν θα επιδεινωθούν λόγω της μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος”, ξεκαθάρισε, την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. Επιπλέον, σημείωσε ότι οι Ρώσοι τουρίστες θα ωφεληθούν, καθώς τώρα η είσοδος θα είναι δωρεάν. Την υποστήριξή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και την αλληλεγγύη του στη διατήρηση του status quo της Αγιά Σοφιάς εξέφρασε, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο, ο Δημοκρατικός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

…Στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη, 21 Ιουλίου, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας – θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια.

Σε εξέλιξη οι συζητήσεις στη Σύνοδο Κορυφής για το Ταμείο Ανάκαμψης για τον κορονοϊό. Για δύσκολες διαπραγματεύσεις έκαναν λόγο τόσο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, όσο και η Άγκελα Μέρκελ. “Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην έχουμε συμφωνία σήμερα”, ανέφερε, από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απόψε κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για το πρόγραμμα “Γέφυρα”. Αφορά την επιδότηση εξυπηρετούμενων ή μη εξυπηρετούμενων δανείων σε όσους επλήγησαν από την κρίση λόγω κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Στο πρόγραμμα εντάσσονται φυσικά πρόσωπα, άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και άλλες κατηγορίες πληττόμενων, οι οποίοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά από τις αρχές Αυγούστου έως τις 30 Σεπτεμβρίου. “Ο κ. Σταϊκούρας δεν είπε τίποτα για παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας”, σχολίασε ο Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ποσό συνολικού ύψους 103,8 εκ. ευρώ πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 12.823 δικαιούχων του β’ κύκλου της “επιστρεπτέας προκαταβολής”.

Στους 194 οι νεκροί από τον νέο κορονοϊό στη χώρα μας. Τελευταίο θύμα μία 83χρονη, η οποία νοσηλευόταν διασωληνωμένη, στη Θεσσαλονίκη.

Να κηρυχθεί άκυρη η εναντίον της ποινική δίωξη ζητεί με αίτησή της προς το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, καταγγέλλοντας ότι προηγήθηκε αρχειοθέτηση της δικογραφίας με βάση το πόρισμα του κ. Σοφουλάκη και ακολούθησε παράνομη ανάσυρση της και απαγγελία κατηγοριών με βάση το πόρισμα του κ. Ζαχαρή. “Aυτά συμβαίνουν μόνον στη Λατινική Αμερική”, δήλωσε από την Κεφαλονιά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην ελληνική Δικαιοσύνη με αφορμή την υπόθεση της Novartis. “Όποιος δικαστής τόλμησε να ερευνήσει τα σκάνδαλά τους, τώρα τον διώκουν. Θα δώσουμε αγώνα”, κατέληξε ο κ. Τσίπρας. Στο μεταξύ, με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, 5 αντεισαγγελείς Εφετών προήχθησαν στον βαθμό του Εισαγγελέα Εφετών. Μεταξύ τους και η Ελένη Ράικου σε βάρος της οποίας έχει διαταχθεί έρευνα για ψευδορκία, αναφορικά με την κατάθεσή της στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Προφυλακίστηκε ο 45χρονος δράστης της επίθεσης με τσεκούρι στην ΔΟΥ Κοζάνης, που τραυμάτισε σοβαρά τρεις συνολικά υπαλλήλους της υπηρεσίας. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται σε ΜΕΘ του νοσοκομείου “Παπανικολάου”, στη Θεσσαλονίκη, ο 56χρονος τον οποίο τραυμάτισε ο 45χρονος στο κεφάλι, ενώ σήμερα υποβλήθηκε σε δεύτερη επέμβαση. Τους τραυματίες εφοριακούς επισκέφτηκαν το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.

Ολοκληρώθηκε σήμερα η νεκροψία – νεκροτομή της 16χρονης που πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε νεκρή στον Προφήτη Ηλία, στα Τρίκαλα. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ιατροδικαστής, Ρουμπίνη Λεονταρή, η 16χρονη, “έφερε βαριές κακώσεις στο κρανίο και στο θώρακα, συμβατές με πτώση εξ’ ύψους”. Οι έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης συνεχίζονται.

Καιρός: Γενικά αίθριος ο καιρός αύριο στην Αττική, με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βόρεια του νομού. Άνεμοι μεταβλητοί έως 5 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 32 βαθμοί Κελσίου – 30 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα