back to top
24.8 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

24.8 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Εξαντλητικές οι διαπραγματεύσεις των 27 στις Βρυξέλλες προκειμένου να υπάρξει τις επόμενες ώρες -στην τέταρτη συνεχή ημέρα των διαβουλεύσεων- μία συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής για το Ταμείο Ανάκαμψης και τον επταετή προϋπολογισμό της ΕΕ.

Η αποψινή συνεδρίαση ξεκίνησε τελικά 25 λεπτά μετά τις δέκα το βράδυ μετά και την παρουσίαση της νέας συμβιβαστικής πρότασης του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Η συγκεκριμένη πρόταση προβλέπει σύμφωνα με διπλωματικές πηγές 390 δισ. ευρώ επιχορηγήσεις -δηλαδή 110 δισ. ευρώ λιγότερα από το αρχικό ποσό των 500 δισ. ευρώ- και 360 δισ. ευρώ χαμηλότοκα δάνεια.

Στα 195 τα θύματα του κορονοιού στην Ελλάδα μετά το θάνατο ενός ασθενούς 68 ετών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Επιπλέον άλλα 11 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων τα 5 είναι εισαγόμενα.

Πρόσθετα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ στη χώρας μας από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έως και τις 4 Αυγούστου, στις εισόδους και εξόδους από τα χερσαία σύνορα.

Το πράσινο φως έδωσε η Βουλή της Αιγύπτου για στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη.

Όπως τονίζει η απόφαση, τα αιγυπτιακά στρατεύματα θα υπερασπιστούν την εθνική ασφάλεια χωρίς να δοθούν άλλες λεπτομέρειες.

Θέματα ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική παραβατικότητα θα βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής επίσκεψης του Γερμανού Υπουργού εξωτερικών Χάικο Μάας στην Αθήνα. Στις 12 το μεσημέρι η συνάντησή του με τον Νίκο Δένδια.

Την εντολή προκαταρκτικής εξέτασης, έδωσε ο προιστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών Ευάγγελος Ιωαννίδης μετά τις καταγγελίες του πραγματογνώμονα αξιωματικού της Πυροσβεστικής προκειμένου να συγκαλύψει ευθύνες στο πόρισμά του για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.
Ο καταγγέλων αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία, στην οποία αναφέρει ότι δέχθηκε πιέσεις υποδεικνύοντας ως διαπραχθέντα αδικήματα, την απόπειρα παράνομης βίας και την παράβαση καθήκοντος.
Εν τω μεταξύ η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη κατέθεσε μήνυση σε βάρος των υπευθύνων της εφημερίδας Καθημερινή για το δημοσίευμα στο Κυριακάτικο τεύχος με τίτλο «Μάτι: το έγκλημα και η συγκάλυψη».

Σεισμός 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις δέκα και 44 πρώτα λεπτά 17χλμ Νοτιοδυτικά του Καρπενησίου σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας.

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες των Δικαιούχων-Ωφελουμένων και Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων και Αποκλειομένων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2020-2021 στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΕΔ.

Μονάδες της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας αναχαίτισαν σήμερα «εχθρικούς στόχους» πάνω από την Δαμασκό, όπως ανέφεραν συριακά μέσα ενημέρωσης και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάνοντας λόγο για μια νέα ισραηλινή επίθεση.

ΚΑΙΡΟΣ
Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική . Άνεμοι Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα 34 βαθμοί Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα