back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Express Scopelitis: Το ντοκιμαντέρ για το καράβι των Μικρών Κυκλάδων στον κινηματογράφο Λαΐς

Διαβάστε επίσης

Το ντοκιμαντέρ της Αιμιλίας Μηλού, «Express Scopelitis» θα προβληθεί στον Θερινό Κινηματογράφο Λαΐς (Ταινιοθήκη της Ελλάδος) στις 27 Ιουλίου και στις 3 Αυγούστου 2020.

Ο ρυθμός και η φόρμα του ντοκιμαντέρ για το θρυλικό καράβι της άγονης γραμμής, αναδεικνύουν και εξυμνούν έναν τρόπο ζωής ανάμεσα στη θάλασσα και τον ουρανό.

Η μουσική του Αλκίνοου Ιωαννίδη είναι μία σύνθεση από τους ήχους του ίδιου του πλοίου και της φύσης των Μικρών Κυκλάδων.

Η Αιμιλία Μηλού ζει στην Αθήνα και είναι σκηνοθέτης. Σπούδασε Κοινωνιολογία και Φωτογραφία. Έχει εργαστεί ως φωτογράφος, οπερατέρ, μοντέρ, σκρίπτ και βοηθός σκηνοθέτη. Το πρώτο της μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «Να Ταΐσω τους Μέρμυγκες» -ένα πορτράιτο του ζωγράφου Άντη Ιωαννίδη- προβλήθηκε στο 16ο Φεστιβάλ Θεσσσαλονίκης.

Ο Σκοπελίτης είναι ένα ξεχωριστό καράβι. Έχει πρόσωπο και χαρακτήρα. Μία ολοζώντανη προσωπικότητα.
Ταξιδεύοντας μαζί του, μπαίνουμε μέσα στη θαλασσινή ζωή των Μικρών Κυκλάδων. Βλέπουμε πώς ζούνε οι ναύτες στο καράβι και πώς οι κάτοικοι στα νησιά της άγονης γραμμής. Η θάλασσα δίνει χώρο στο χωράφι, ο χορός των κυμάτων οδηγεί στην έκσταση του πανηγυριού, ένα ερωτικό τραγούδι φέρνει την τρικυμία.
Όλα είναι ένα, συνδέονται με την ομορφιά του τοπίου, τη δύναμη της φύσης, τον αγώνα του ανθρώπου να τη δαμάσει και να ζήσει αρμονικά μαζί της.

Την προβολή στον Θερινό Κινηματογράφο Λαΐς (Ταινιοθήκη της Ελλάδος) τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020 στις 9 μ.μ., προλογίζουν η σκηνοθέτις Αιμιλία Μηλού και η Εύα Στεφανή.

Την προβολή της ταινίας τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 στις 11 μ.μ. προλογίζει η σκηνοθέτης Αιμιλία Μηλού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα