back to top
14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Υποχρεωτική καθίσταται από αύριο η χρήσης μάσκας, ως μέτρο προστασίας από τον κορονοϊό, σε περισσότερους κλειστούς χώρους. Ενδεικτικά, ο πληθυσμός υποχρεούται στη χρήση μάσκας σε καταστήματα λιανικής, γραφεία/υπηρεσίες που έχουν επαφή με το κοινό, ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα, καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία κ.α.), κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής. Εξακολουθεί να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ΜΜΜ, σε ταξί για επιβάτες και οδηγούς καθώς και σε σούπερ μάρκετ, ασανσέρ, όπως επίσης και για εργαζόμενους στα καταστήματα εστίασης.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νικος Χαρδαλιάς, θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα όπου παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού και σε περιοχές της Αττικής όπου εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα.

Στην Αττική, ο κ Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι υπάρχουν 145 ενεργά επιβεβαιωμένα κρούσματα εκ των οποίων τα 26 νοσηλεύονται ενώ από τις ιχνηλατήσεις αυτών των κρουσμάτων, έχουν τεθεί σε απομόνωση 596 άτομα.

Στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία νοσηλεύονται με covid 19, αλλά με ελαφρά συμπτωματολογία, δύο παιδιά ηλικίας 10 και 11 ετών .

Nα εφαρμοστεί πλήρως και χωρίς εξαιρέσεις η χρήση μάσκας ζητά το Κίνημα Αλλαγής και καλεί την κυβέρνηση να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε οι κανόνες προστασίας να τηρούνται και στους τόπους λατρείας αλλά και στις κάθε φύσεως ανεξέλεγκτες συγκεντρώσεις.

«Η Εκκλησία της Ελλάδος συνεχίζει να τηρεί υπεύθυνη θέση», ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου, γνωστοποιώντας ότι εστάλη εγκύκλιος προς την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπενθυμίζοντας τις σχετικές αποφάσεις ως προς την ακριβή και συνεπή τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προφύλαξης για την προστασία της δημόσιας υγείας στους Ιερούς Ναούς.ή τους.

Η Τουρκία θα μπορούσε να διακόψει τις επιχειρήσεις έρευνας στην Ανατολική Μεσόγειο προσωρινά, εν αναμονή συνομιλιών με την Ελλάδα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Τουρκικής Προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν.

Σε συνέντευξή του στο CNN Turk, ο κ. Καλίν είπε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε να τεθούν σε αναστολή οι επιχειρήσεις, σαν εποικοδομητική προσέγγιση για τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων.

Έχουμε διαμηνύσει πως θέλουμε έμπρακτη αποκλιμάκωση από πλευράς Τουρκίας, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, χαρακτηρίζοντας θετική ενέργεια τη δήλωση του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν,

«Η Ελλάδα είναι πάντοτε έτοιμη για διάλογο αλλά όχι υπό το κράτος απειλών», διεμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά τη συνάντησή του με την Ισπανίδα ομόλογό του Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια. Διευκρίνισε ότι «η διαφορά μας με την Τουρκία αφορά μόνο την υφαλοκρηπίδα». Την ανάγκη σταθερότητας στη Μεσόγειο υπογράμμισε η Ισπανίδα ΥΠΕΞ , εκφράζοντας την «πλήρη στήριξή» της προς την Ελλάδα

Τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας κατέθεσαν 69 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία προτείνεται η διεύρυνση του πλαισίου για τους πληττόμενους, ενώ προσδιορίζεται ρητά η αυτοματοποιημένη διαδικασία υπολογισμού των δόσεων της ρύθμισης.

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τη μεγάλη πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στα Κύθηρα το 2017, κατέθεσε στην Εισαγγελία Πειραιά ο δήμαρχος Κυθήρων, Ευστράτιος Χαρχαλάκης, μετά τις ηχογραφημένες συνομιλίες που κατέθεσε στις εισαγγελικές αρχές ο πραγματογνώμονας του Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Λιότσιος, και τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τις συνομιλίες του κ. Λιότσιου και του πρώην αρχηγού του ΠΣ Βασίλη Ματθαιόπουλου.

Στις 17 Σεπτεμβρίου θα επανέλθει στο γραφείο του ανακριτή ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς μετά την προθεσμία που έλαβε σήμερα για την απολογία του στην υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι με τους 102 νεκρούς. Όπως δήλωσε δεν έχει λάβει ακόμα γνώση του κατηγορητηρίου που αντιμετωπίζει. Η κύρια ανάκριση για την απόδοση ποινικών ευθυνών συνεχίζεται με την αποστολή κλήσεων προς απολογία σε κατηγορούμενους.

Πολύ υψηλός είναι αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορία 4 σε: Αττική Κύθηρα Βοιωτία Εύβοια Κορινθία Αργολίδα Λακωνία Χίο και Λέσβο.

Να μεταφερθούμε στην Μαδρίτη, όπου υποχρεωτική καθίσταται η χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους έπειτα από απόφαση της περιφερειακής κυβέρνησης, λόγω της νέας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στην ισπανική πρωτεύουσα. Προτείνεται ακόμη και η δημιουργία νοσοκομείου εκστρατείας στο αεροδρόμιο.

Από σήμερα έως και την Κυριακή, 2 Αυγούστου το Φεστιβάλ Ρεματιάς φιλοξενεί το 6ο Our Festival στο Ευριπίδειο Θέατρο με ελεύθερη είσοδο. Περισσότερα από την Μαρία Βασιλοπούλου…

Και ο καιρός … Αίθριος αύριο στην Αττική- Θερμοκρασία από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου – 35 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα