back to top
19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Την εφάπαξ καταβολή αναδρομικών ύψους 1,4 δισ. ευρώ που αφορούν κύριες συντάξεις, σε όλους τους συνταξιούχους, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής o πρωθυπουργός στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου «Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας».

«Η κυβέρνηση θα καταβάλλει εφάπαξ, πλήρως και σε όλους τους συνταξιούχους εντός του έτους τα αναδρομικά ποσά που δικαιούνται σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ» ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξήγησε: «Πρόκειται για ένα ποσό της τάξης του 1,4 δισ. ευρώ, για τις κύριες συντάξεις στους συνταξιούχους τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα».

Για το Ταμείο Συνοχής- ο πρωθυπουργός- χαρακτήρισε ιστορική στιγμή τη Συμφωνία της 21ης Ιουλίου για την εξέλιξη και εμβάθυνση της ΕΕ, εκτίμησε ότι είναι κερδισμένη η χώρα από τη συμφωνία και χαρακτήρισε εθνική πρόκληση το πώς θα διαχειριστούμε τα κονδύλια.

Φορολογικές εκπτώσεις στους πλούσιους και για τους πολλούς φτώχεια, μείωση μισθών και πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας περιλαμβάνει η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας να ψηφιστεί η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την παράταση της προστασίας της Α κατοικίας μέχρι το τέλος του 2029.

«Με το πρόγραμμα Γέφυρα ξηλώνετε την προστασία της Α κατοικίας, εξαπατάτε την μεσαία τάξη και επιβραβεύετε τα τραπεζικά στελέχη με νέα μπόνους» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλώντας τον πρωθυπουργό να φέρει έγκαιρα για διαβούλευση τις προτάσεις της επιτροπής Πισαρίδη για την αξιοποίηση των κονδυλίων από το Ευρωπαικό Ταμείο Συνοχής.

Κατέκρινε δε την κυβέρνηση ότι ξεδιπλώνει ένα αφήγημα για την οικονομία ότι δεν θα έχει ευθύνη ότι και να γίνει με την πανδημία και πως τώρα ξορκίζει το κακό μη τυχόν και χαλάσει το αφήγημα της ιστορίας της επιτυχίας.

Για πολιτική φορο-λεηλασίας για τις λαϊκές οικογένειες κατηγόρησε την κυβέρνηση ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι η πολιτική της φοροαπαλλαγής για το μεγάλο κεφάλαιο θα απογειωθεί και λόγω των αποφάσεων για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η ελληνική οικονομία θα λάβει μεγάλη ώθηση τα επόμενα χρόνια από το σχέδιο ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Next Generation EU), που συμφωνήθηκε τον Ιούλιο, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

Οι πρώτες εκτιμήσεις της ΤτΕ δείχνουν ότι τα 32 δισ. ευρώ που πρόκειται να λάβει η Ελλάδα από το ευρωπαϊκό σχέδιο ανάκαμψης θα αυξάνουν τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της κατά 2% κατά μέσο όρο την περίοδο 2021-2026.

Για την επιδημιολογική πορεία στην Ελλάδα και τα σχετικά χαμηλά επίπεδα διασποράς του κορονοιού, ενημέρωσε ο πρωθυπουργός μέσω τηλεδιάσκεψης τους ηγέτες των χωρών που διαχειρίστηκαν με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Εντατικούς ελέγχους σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους διασκέδασης και συναθροίσεων στη Μύκονο για τον κορονοϊό ανακοίνωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από το νησί, μετά τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρήθηκαν. «Θα γίνει ό,τι χρειάζεται ώστε είναι να διατηρηθεί το νησί σε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες» ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Το επικρατέστερο σενάριο σήμερα είναι τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά στις 7 Σεπτεμβρίου αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας» δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 984 η Υπ Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της χρήσης μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Απίθανο εκτιμά η υπουργός Έρευνας της Γερμανίας να είναι ευρέως διαθέσιμο ένα εμβόλιο πριν τα μέσα του επόμενου έτους, παρά το γεγονός ότι η χώρα έχει διαθέσει επιχορηγήσεις σε τρεις εταιρίες βιοτεχνολογίας για να τις βοηθήσει να επισπεύσουν την ανάπτυξη υποψήφιων εμβολίων για τον κορονοϊό.

Η Ελλάδα είναι ανοιχτή στον διάλογο με την Τουρκία, όμως δεν πρόκειται να μπει σε διάλογο επί παντός επιστητού. Δεν συζητά ούτε υπό το κράτος απειλών ούτε υπό το κράτος προθεσμιών, το μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια προς την Τουρκία μέσω της ΕΡΤ.

Με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους δημότες και στους εργαζομένους του Δήμου ξεκινά από τον Δήμο της Αθήνας έναν νέο πρόγραμμα σε συνεργασία με τη Γενική Κλινική «Θεραπευτήριο Αθηνών». Οι δικαιούχοι θα μπορούν από την Δευτέρα 3/8/20, να λαμβάνουν τα vouchers από τα κατά τόπους δημοτικά ιατρεία . Περισσότερα και αναλυτικότερα στην ιστοσελίδα του σταθμού μας στο www.athina984.gr.

Την επιβεβαίωση ότι θα πραγματοποιηθεί η Θεία Λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά έδωσε με ανακοινωθέν, το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Προθεσμία για τις 23 Σεπτεμβρίου προκειμένου να απολογηθεί για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι έλαβε η τέως Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου από τον αρμόδιο έκτο ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη.

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική – Θερμοκρασία από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου. 35βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα