back to top
17.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δομή transit για πρόσφυγες στον Ελαιώνα

Διαβάστε επίσης

Δομή μεταναστών transit ετοιμάζεται να δημιουργηθεί στον ελαιώνα προκειμένου να σταματήσει η συγκέντρωση των Προσφυγών – μεταναστών στην πλατεία Βικτωρίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Αθήνα 9.84 ο δήμος Αθηναίων προσφέρει αδόμητο οικόπεδο που διαθέτει κοντά στην δομή μεταναστών στον ελαιώνα στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και στην κυβέρνησης με στόχο εκεί να κατασκευαστεί δομή transit για τους πρόσφυγες. Δηλαδή εκεί θα τους προσφέρετε προσωρινή φιλοξενία από 2 ως 4 εβδομάδες που χρειάζεται ο ΔΟΜ για να τους βρει κατοικία μέσω του προγράμματος Ήλιος.

Μάλιστα όπως δήλωσε για το θέμα η αρμόδια δημοτική σύμβουλος Μελίνα Δασκαλάκη η εισήγηση του δήμου είναι η προσωρινή φιλοξενία που θα παρέχετε στους πρόσφυγες θα έχει τέτοιο χαρακτήρα που οι φιλοξενούμενοι θα καταλαβαίνουν ότι δεν θα υπάρχει εκεί μονιμότητα. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα τοποθετηθούν κοντέινερ – διαμερίσματα για λίγα άτομα. Επίσης όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες ή δομή transit θα θα μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα από 500 άτομα.

Πάντως ο Δήμος Αθηναίων πιέζει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να προχωρήσει το εγχείρημα άμεσα ώστε να πάψει η συγκέντρωση προσφύγων – μεταναστών στην πλατεία Βικτωρίας αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης καθώς οι εικόνες των ανθρώπων που ζουν στα πεζοδρόμια δεν συνάδουν με τον χαρακτήρα της δημοτικής αρχής του Κώστα Μπακογιάννη.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα