back to top
24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μέρκελ

Διαβάστε επίσης

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Συζήτησαν για την τουρκική προκλητικότητα ενόψει της αυριανής έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και υποστήριξε ότι επιθυμεί την επίλυση των προβλημάτων στην περιοχή βάσει του διεθνούς δικαίου και του διαλόγου.

Στη συνέχεια ο Τούρκος Πρόεδρος επικοινώνησε και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Την επικοινωνία γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ, Μπάρεντ Λέιντς, ενώ η επικοινωνία των δύο ανδρών έγινε μία ημέρα πριν από την έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ όπου θα συζητηθεί το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας.

Μισέλ προς Ερντογάν: Η ΕΕ στέκεται πλήρως στο πλευρό Ελλάδας και Κύπρου

«Η ΕΕ στέκεται πλήρως στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στον Τούρκο Πρόεδρο κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, όπως αναφέρουν πηγές της ΕΕ.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Σαρλ Μισέλ καταδίκασε τη συμφωνία μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας και κάλεσε για αποκλιμάκωση της έντασης και αποφυγή των προκλήσεων. Επιπροσθέτως, ο κ. Μισέλ, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, επισήμανε ότι «η ΕΕ παρακολουθεί στενά την κατάσταση και βρίσκεται σε επαφή με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη».

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σημείωσε ότι «τα ζητήματα λύνονται μέσω του διαλόγου».

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος δήλωνε νωρίτερα ότι «η λύση στην ανατολική Μεσόγειο περνά από τον διάλογο και τις διαπραγματεύσεις», προσθέτοντας ωστόσο πως η Άγκυρα «δεν θα αφήσει καμιά χώρα να καταπατήσει τα δικαιώματά της».

Τέλος, τηλεφωνική επικοινωνία είχε το βράδυ της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Μισέλ για την τουρκική προκλητικότητα ενόψει της αυριανής έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα