back to top
24.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

24.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Την πλήρη αλληλεγγύη τους σε Ελλάδα και Κύπρο αναφορικά με τη διαμορφωθείσα κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο εξέφρασαν οι ΥΠΕΞ της Ε.Ε. με την ολοκλήρωση της Άτυπης Συνόδου Κορυφής στο Βερολίνο. « Οι σχέσεις με την Τουρκία επιβαρύνονται με την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο είμαστε βεβαίως αλληλέγγυοι με την Ελλάδα και τη Κύπρο», είπε σε δηλώσεις του πριν από λίγο ο Χάικο Μάας. Με την ολοκλήρωση του Άτυπου Συμβουλίου έγινε σαφές ότι οι όποιες κυρώσεις αποφασισθούν σε βάρος της Τουρκίας θα ληφθούν τη Σύνοδο Κορυφής στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου.

Είχαν προηγηθεί στη διάρκεια του Άτυπου Συμβουλίου οι υποστηρικτικές δηλώσεις της Άγκελα Μερκελ σε συνέντευξη τύπου σύμφωνα με τις οποίες όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ, έχουν την υποχρέωση να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τα δικαιώματα και τα θέματα που παρουσιάζουν οι Έλληνες φίλοι. « Να τους υποστηρίξουμε, όπου έχουν δίκιο», είπε χαρακτηριστικά η κ Μέρκελ.

“Βασιζόμαστε πάντα στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», είχε δηλώσει προσερχόμενος ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τη συνομιλία του με τον Ταγίπ Ερντογάν, όπως επιβεβαίωσε το Μέγαρο Μαξίμου.

Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Χουλουσί Ακάρ με τον βρετανό ομόλογο του Μπέν Ουάλλας. Ο Βρετανός ΥΠΕΞ είχε πριν από λίγες ημέρες τηλεφωνική επικοινωνία και με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Πτώση ρεκόρ κατέγραψαν οι βάσεις των Ιατρικών Σχολών σύμφωνα μετα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Καθοδικά κινήθηκαν επίσης όλα τα τμήματα, ακόμη και τα περιζήτητα και τα υψηλόβαθμα, με εξαίρεση τις σχολές Οικονομίας και Πληροφορικής, οιπιο δημοφιλείς εκ των οποίων σημείωσαν άνοδο.Στα ίδια με πέρυσι επίπεδα κινήθηκαν οι νομικές σχολές ενώ εκατοντάδες υποψήφιοι εισάγονται με βαθμολογία κατά πολύ κάτω από τη βάση. Επιτυχόντες το 77% των υποψηφίων, δήλωσε στην ΕΡΤ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Θέματα συντονισμού ενόψει του ανοίγματος των σχολείων, υπό τις εξαιρετικές συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία του Covid-19, συζητήθηκαν σε κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Την Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου οι σχετικές ανακοινώσεις από τα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών και από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Στις 6 το απόγευμα οι νέες ανακοινώσεις με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών από τον Νίκο Χαρδαλιά. Πιθανή είναι η επέκταση των μέτρων. Τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα θα αντικαταστήσει και πάλι εκτάκτως ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Μακραίνει η λίστα των θυμάτων κορονοϊού στη χώρα μας. Ακόμη τρία θύματα από τον covid 19 καταγράφηκαν τις τελευταίες ώρες και ο συνολικός αριθμός ανέβηκε στους 257. Συγκεκριμένα έχασαν τη μάχη να κρατηθούν στη ζωή τους ένας 89χρονος στο «Παπανικολάου», ένας 60χρονος στο «Σωτηρία» και ένας 90χρονος στο Ιπποκράτειο.

Αρνητικά βγήκαν τα πρώτα τεστ μοριακού ελέγχου που υποβλήθηκαν χθες από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στη Βουλή, 529 βουλευτές, υπάλληλοι, αστυνομικοί και κοινοβουλευτικοί συντάκτες. Αύριο, αναμένονται τα αποτελέσματα των τεστ για κορονοϊό που έγιναν σήμερα και αφορούν άλλα 571 άτομα.

Παρατείνεται έως τη Δευτέρα στις 3 μετά το μεσημέρι η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων που έληγε σήμερα. Εκκρεμούν ως τώρα περίπου 207.000 δηλώσεις.

Με τη δράση «Ιστορίες της Αθήνας» η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση συμμετέχει στο διεθνές Φεστιβάλ Ars Electronica, που φέτος θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά.

ΚΑΙΡΟΣ

Με καύσωνα μας αποχαιρετά ο Αύγουστος. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ η θερμοκρασία την Κυριακή κατά τόπους θα φθάσει στους 39 βαθμούς και τη Δευτέρα ακόμη και στους 41έναν βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική καυτό θα είναι το διήμερο Δευτέρας – Τρίτης.

Αίθριος αύριο ο καιρός. Ανεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

33 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνοπόλη εδω στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα