back to top
17.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

17.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

7 χρόνια χωρίς τον Παύλο Φύσσα: Αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του

Διαβάστε επίσης

Πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα πραγματοποιήθηκε στο Κερατσίνι και στον Πειραιά από αντιφασιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Παρούσα ήταν και η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου Φύσσα, η οποία ήταν στην κεφαλή της πορείας πίσω από πανό που έγραφε “7 χρόνια μετά, μόνη δικαίωση η συνολική καταδίκη”.

Ήταν 18 Σεπτεμβρίου 2013 όταν ο Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός στο Κερατσίνι από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά, οργανωμένου μέλους της Χρυσής Αυγής.

Τη δολοφονία του Φύσσα ακολούθησε, 1,5 περίπου χρόνο μετά, η δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία πρόκειται να λάβει τέλος στις 7 Οκτωβρίου, όταν και θα ανακοινωθεί -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- η απόφαση για τη νεοναζιστική οργάνωση. Γι’ αυτό και στα περισσότερα καλέσματα για τη σημερινή πορεία μνήμης, υπάρχει και εκ νέου κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από το Εφετείο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Όσον αφορά στο κομμάτι της σημερινής πορείας, αυτή ξεκίνησε από το Κερατσίνι, από το σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, όπου υπάρχει και μνημείο με το πρόσωπό του.

Στη συνέχεια, η πορεία με κεντρικό σύνθημα “ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί, πέρασε από δρόμους του Κερατσινίου και κατευθύνθηκε προς τον Πειραιά για να καταλήξει στην πλατεία Κοραή, όπου βρίσκονταν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής που πλέον είναι κλειστά.

Ανακοίνωση της οικογένειας Φύσσα

“7 χρόνια από την στυγνή δολοφονία του Παύλου, τα λόγια έχουνε στερέψει. 7 Οκτωβρίου 2020 περιμένουμε ότι ο κόσμος θα πλημμυρίζει τους δρόμους γύρω από το Εφετείο για να φωνάξει ότι δεν είναι αθώοι. Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου, ως ελάχιστη δικαίωση στη μνήμη του Παύλου αλλα και για όσους επλήγησαν από τη ναζιστική βία”.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα