back to top
20.6 C
Athens
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

20.6 C
Athens
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Την ευχή, “το αναστάσιμο φως να γίνει οδηγός όλων μας προς έναν κόσμο χωρίς πολέμους, συγκρούσεις και μίση, με αγάπη και κατανόηση προς τον συνάνθρωπο” εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

“Η βία δεν κράτησε τον Χριστό στον τάφο” τονίζει στο πασχάλιο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. “Η Ανάστασή Του ήταν αποτέλεσμα της κοινωνίας Του με τον Πατέρα και το Άγιο Πνεύμα. Ήταν υπόθεση σχέσης και κοινωνίας” σημειώνει και υπογραμμίζει ότι “τα προβλήματα δεν λύνονται με την ισχύ και την εξουσία, αλλά με την ελευθερία και την αγάπη”.

Στο πλευρό των αστέγων και των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη θα βρεθεί και αυτό το Πάσχα ο Δήμος Αθηναίων. Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου διοργανώνει στις 11 και μισή στο κλειστό γήπεδο Μπάσκετ του Ρούφ (Πειραιώς και Εχελιδών 69), πασχαλινό γεύμα αγάπης, στο οποίο θα παραβρεθεί και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Με παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών αφέθηκε άμεσα ελεύθερος από τις αρχές του Ισραήλ Έλληνας αστυνομικός, ο οποίος νωρίτερα είχε τεθεί υπό κράτηση. Το υπουργείο Εξωτερικών διερευνά την υπόθεση και θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, τονίζουν διπλωματικές πηγές. Να υπάρξει άμεση ενημέρωση για το πρωτοφανές περιστατικό, σύλληψης μέλους της φρουράς του Γενικού Προξένου στα Ιεροσόλυμα από τις ισραηλινές δυνάμεις στον Πανάγιο Τάφο, ζητά από το υπουργείο Εξωτερικών ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπογραμμίζει ότι αναμένει την, ανάλογη της σοβαρότητας του επεισοδίου, αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης προς την ισραηλινή πλευρά.

Τραγική κατάληξη από τη φωτιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα 4ου ορόφου στην Αγία Παρασκευή. Μετά την κατάσβεση, εντοπίστηκε απανθρακωμένο ένα άτομο στο σαλόνι του διαμερίσματος. Κατά τους περίοικους στο σπίτι διέμενε μία ηλικιωμένη, στην οποία εικάζεται ότι ανήκει η σορός.

Επαναλαμβάνονται σήμερα στο Κάιρο οι συνομιλίες για μία ενδεχόμενη κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, μετά το χθεσινό αδιέξοδο με φόντο την ανταλλαγή κατηγοριών μεταξύ των εμπολέμων για παρεμπόδιση της συμφωνίας. Κατά το Ισραήλ η Χαμάς «εμποδίζει κάθε πιθανότητα» κατάπαυσης του πυρός επιμένοντας ότι το κίνημα «δεν θα αποδεχθεί επ’ ουδενί συμφωνία που δεν θα προβλέπει ρητώς τερματισμό του πολέμου». Η Χαμάς από την πλευρά της υποστηρίζει ότι ο ίδιος ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου φρενάρει την επίτευξη συμφωνίας εξαιτίας προσωπικών του υπολογισμών. Η πρόταση των μεσολαβητών (Αιγύπτου, Κατάρ και Ηνωμένων Πολιτειών), που υποβλήθηκε στη Χαμάς στα τέλη Απριλίου, προβλέπει κατάπαυση του πυρός 40 ημερών, απελευθέρωση ισραηλινών ομήρων και σε αντάλλαγμα, παλαιστινίων φυλακισμένων.

Και ο καιρός

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες ως το μεσημέρι στην Αττική, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια με ασθενείς τοπικές βροχές. Αργότερα, γενικά αίθριος καιρός. Θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα