back to top
24.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

24.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Πεδίο δράσης πορτοφολάδων η ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης

Διαβάστε επίσης

Οι μικροκλοπές, κυρίως οι αρπαγές τσαντών, ή ενίοτε η -με «ταχυδακτυλουργικούς» μεθόδους- αφαίρεση πορτοφολιών και άλλων αντικειμένων από τα ανυποψίαστα θύματα, αποτελούν καθημερινό φαινόμενο στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την Ακρόπολη.

Η νέα μορφή παραβατικότητας από την περιοχή του Φιλοπάππου μέχρι το Θησείο και στα στενά σοκάκια γύρω από την Ακρόπολη, εκδηλώνεται συνήθως από ομάδες 3-4 ατόμων που με διάφορα τεχνάσματα καταφέρνουν και αποσπούν την προσοχή των ανυποψίαστων θυμάτων.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι επιτήδειοι καταφέρνουν και αφαιρούν από τις τσάντες πορτοφόλια και αλλά αντικείμενα, ενώ αρπάζουν τσάντες όπου βρίσκουν ευκαιρία χωρίς να αντιληφθεί τίποτα το θύμα τους, όπως για παράδειγμα σε πελάτες υπαίθριων καφέ, σε στενά σοκάκια, ή και σε άλλους χώρους.

Αυτό που φαίνεται να έχει περιοριστεί τα τελευταία δυο χρόνια στην συγκεκριμένη περιοχή είναι η ανεξέλεγκτη δράση κάποιων άλλων συμμοριών, που κυρίως τις βραδινές ώρες με την απειλή μαχαιριού ή άλλων αιχμηρών αντικειμένων, έφταναν στο σημείο να αφαιρέσουν ακόμη και δια της βίας από τα θύματα τους κοσμήματα, ρολόγια και κινητά.

Σε αυτό συνέδραμε κυρίως, σύμφωνα με τους υπαίθριους μικροπωλητές της περιοχής, η έντονη παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. με δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας που καθημερινά κάνουν συχνά εποχούμενα και πεζά περίπολα.

Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα