back to top
18.3 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.3 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Απέρριψε το δικαστήριο την αίτηση εξαίρεσης του Γ. Λαγού

Διαβάστε επίσης

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Ιωάννη Λαγού, για εξαίρεση του δικαστηρίου στη δίκη της Χ.Α, κρίνοντας ότι δεν προέκυψαν ενέργειες ή παραλείψεις του δικαστηρίου για δικαιολογήσουν υπόνοιες μεροληψίας σύμφωνα με το σκεπτικό της απορριπτικής απόφασης.

Εν τω μεταξύ αύριο στις 11 το πρωί αναμένεται η πρόταση της εισαγγελέως για τις ποινές. Σημειώνεται ότι η απόφαση του Δικαστηρίου το οποίο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στην ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής που έχουν κριθεί ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, σηματοδοτεί βαριές ποινές. Νωρίτερα, η έδρα αναγνώρισε ελαφρυντικά κατά περίπτωση για 14 από τους 57 καταδικασθέντες. Σε δηλώσεις του έξω από το δικαστήριο ο Γιάννης Λαγός είπε ότι θα προσφύγει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

 

Νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου ζήτησε την απόρριψη της αίτησης εξαίρεσης της σύνθεσης του δικαστηρίου στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, την οποία ζήτησε ο Γιάννης Λαγός, κρίνοντας ότι είναι «αόριστη και απαράδεκτη». Όπως είπε η εισαγγελέας, η αίτηση εξαίρεσης του δικαστηρίου ασκήθηκε καταχρηστικά από τον κριθέντα ένοχο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Στη διαδικασία υπήρξε νέα καθυστέρηση καθώς η πρόεδρος της νέας σύνθεσης, Μαρία Βετούλα- Σιμιτζή δήλωσε κώλυμα καθώς όπως είπε είχε οριστεί δεύτερη επίκουρη ειδική ανακρίτρια στη κύρια ανάκριση. Η αίτηση αποχή της προέδρου έγινε δεκτή.

Εν τω μεταξύ, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έξω από το Εφετείο Αθηνών θα ισχύουν και αύριο Τρίτη, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα