back to top
17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ερντογάν: Θα δίνουμε τις απαντήσεις που αξίζουν Ελλάδα και Κύπρος – Και το Yavuz στην αν. Μεσόγειο

Διαβάστε επίσης

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο Tούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν  δήλωσε ότι «το Oruc Reis επέστρεψε στα καθήκοντά του στην Aνατολική Μεσόγειο», κατηγορώντας την Ελλάδα πως «δεν τήρησε τις υποσχέσεις της στις συζητήσεις που έγιναν στις πλατφόρμες των ΕΕ και ΝΑΤΟ».

«Θα συνεχίσουμε να δίνουμε επί τόπου τις απαντήσεις που αξίζουν στην Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή πλευρά», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, κλιμακώνοντας την προκλητικότητα του. Ο Ταγίπ Ερντογάν  προανήγγειλε  ότι το Yavuz θα βγει επίσης στην Ανατολική Μεσόγειο για νέες γεωτρήσεις αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης του.
Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ακόμη πως θα ανακοινώσει το σαββατοκύριακο έναν νέο αριθμό για τα κοιτάσματα αερίου, που η χώρα του ανακάλυψε στην Μαύρη Θάλασσα, καθώς θα επισκεφθεί το τουρκικό πλοίο γεωτρήσεων που βρίσκεται εκεί.
Εν τω μεταξύ, το θέμα της τούρκικης παραβατικότητας θα θέσει η Ελλάδα αύριο Πέμπτη στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και θα ζητήσει την ενεργοποίηση των κυρώσεων, όπως επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Γερμανία: Να απέχει από μονομερείς προκλήσεις η Τουρκία

Να απέχει από μονομερείς προκλήσεις κάλεσε και πάλι την Τουρκία η γερμανική κυβέρνηση, επαναλαμβάνοντας ότι εναπόκειται στην Άγκυρα «να αποκαταστήσει την χαμένη εμπιστοσύνη και να δημιουργήσει ατμόσφαιρα στην οποία οι διερευνητικές συνομιλίες να υπόσχονται επιτυχία». Από το Βερολίνο επισημάνθηκε ακόμη ότι οι αποφάσεις του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου παραμένουν τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο η κατευθυντήρια γραμμή των σχέσεων ΕΕ – Τουρκίας.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα