back to top
22.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

22.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Politico: Σχεδόν σίγουρος ο διορισμός της Έιμι Κόνει Μπάρετ

Διαβάστε επίσης

Η Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ σχεδόν εξασφάλισε τον διορισμό της στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, ολοκληρώνοντας χθες, Τετάρτη, ένα διήμερο σφοδρών ερωτήσεων που δέχθηκε από τα μέλη της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας, με το επίκεντρο του ενδιαφέροντος να προσδιορίζεται στο μέλλον του προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας (Obamacare), σχολιάζει το POLITICO.

Η Μπάρετ είναι η προσωπική επιλογή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την αντικατάσταση της δικαστού Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ που πέθανε πρόσφατα, ενώ συγκέντρωσε την ομόφωνη υποστήριξη των Ρεπουμπλικάνων. Οι Δημοκρατικοί αντιτάχθηκαν τόσο στη διαδικασία, όσο και στο διορισμό της από την αρχή.

Ως αποτέλεσμα της διαμόρφωσης των αριθμητικών συσχετισμών η Μπάρετ οδεύει με άνεση προς την κάλυψη της κενής έδρας του ανώτατου δικαστηρίου, με τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές να προγραμματίζουν την τελική ψηφοφορία για την επικύρωση του διορισμού της την εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Τουλάχιστον 51 Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι υποστηρίζουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας επικύρωσης του διορισμού της Μπάρετ.

Πηγή: POLITICO

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα