back to top
25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Η πανδημία του κορονοϊού στον κόσμο

Διαβάστε επίσης

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν άλλοι 754 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 30.914 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 153.214 νεκρούς επί συνόλου 5,2 εκατομμυρίων ανθρώπων οι οποίοι έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ινδία: Σχεδόν 113.000 νεκροί εξαιτίας της COVID-19 – Τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό έφθασαν τα 7.432.680

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 έφθασε τα 7.432.680 σήμερα, καθώς το προηγούμενο 24ωρο εντοπίστηκαν ακόμη 62.212 περιπτώσεις, ενώ ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού ανέρχεται πλέον σε 112.998, καθώς ακόμη 837 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 795.087. Είναι η πρώτη φορά που πέφτουν κάτω από τα 800.000 αφότου η πανδημία έφθασε στο ζενίθ της. Πάνω από 6,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αποθεραπευθεί.

Η Ινδία καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο μολύνσεων από τον κορονοϊό παγκοσμίως, πίσω από τις ΗΠΑ (8,04 εκατ.) και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό θανάτων.

Αργεντινή: 381 θάνατοι – 16.546 κρούσματα

Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 16.546 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των πολιτών που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό να ανέρχεται σε 965.609.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 381 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να ανέρχεται σε 25.723 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) έχει φθάσει τους 4.346.

Από τα νέα κρούσματα, τα 5.199 εντοπίστηκαν στην επαρχία του Μπουένος Άιρες, αριθμός λίγο μικρότερος από το ένα τρίτο. Το υπουργείο Υγείας τονίζει πως οι μολύνσεις αυξάνονται δραματικά σε περιοχές της επαρχίας ενώ η κατάσταση στην πρωτεύουσα μοιάζει να σταθεροποιείται.

Μεξικό: 419 θάνατοι – Πάνω από 6.700 κρούσματα μόλυνσης

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες εντοπίστηκαν 6.751 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και διαπιστώθηκαν 419 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 85.704 νεκρούς επί συνόλου 841.661 ανθρώπων που έχουν μολυνθεί, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Ωστόσο η μεξικανική κυβέρνηση επισημαίνει ότι οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον ιό πιθανότατα είναι πολλοί περισσότεροι στην πραγματικότητα από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Νιγηρία: Σχεδόν 200 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό σε ιδιωτικό σχολείο

Συνολικά 181 μαθητές και μέλη του προσωπικού σε ιδιωτικό σχολείο στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας, το Λάγκος, διαγνώστηκε ότι έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2, ανακοίνωσαν οι τοπικές υγειονομικές αρχές χθες Παρασκευή.

Οι αρχές έκαναν λόγο για μια «μικρή αλλά σημαντική» εστία μολύνσεων μεταξύ των 441 μαθητών και μελών του προσωπικού του ιδιωτικού σχολείου, στη συνοικία Λέκι, διευκρινίζοντας ότι τα περισσότερα παιδιά και οι περισσότεροι εργαζόμενοι που προσβλήθηκαν και βρίσκονται σε καραντίνα δεν παρουσιάζουν συμπτώματα της COVID-19.

Ο επίτροπος δημόσιας υγείας στην πολιτεία Λάγκος, ο Ακίν Αμπαγιόμι, τόνισε ότι τα κρούσματα αποκαλύφθηκαν όταν 14χρονη μαθήτρια ασθένησε την 3η Οκτωβρίου. Διαγνώστηκε ότι νοσούσε από την COVID-19 την 6η Οκτωβρίου, ωθώντας τις πολιτειακές υγειονομικές αρχές να αρχίσουν να ερευνούν την υπόθεση.

«Οι εσωτερικοί μαθητές και τα μέλη του προσωπικού που διαγνώστηκαν θετικοί έχουν τεθεί σε απομόνωση στους χώρους του σχολείου» και «παρακολουθούνται» από γιατρούς στις εγκαταστάσεις του σχολείου, διευκρίνισε ο Αμπαγιόμι.

Πρόσθεσε ότι οι αρχές λαμβάνουν μέτρα για να περιορίσουν τη διασπορά του ιού και αποθαρρύνουν την επιστροφή των μαθητών στα σπίτια τους, για να μη μολύνουν τα μέλη των οικογενειών τους.

Η κυβέρνηση της πολυπληθέστερης αφρικανικής χώρας ανακοίνωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα πως αποφάσισε ότι τα ομοσπονδιακά δημόσια σχολεία θα άνοιγαν ξανά τη 12η Οκτωβρίου, ενώ τα σχολεία που διαχειρίζονται οι πολιτειακές αρχές και τα ιδιωτικά σχολεία θα άνοιγαν με χρονοδιαγράμματα που θα όριζαν τα ίδια, επικαλούμενη τη μείωση των επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον κορονοϊό.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη Νιγηρία ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 1.116 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 60.982 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ταϊλάνδη: Τα πρώτα κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα σε περισσότερο από έναν μήνα κατέγραψε η χώρα

Η Ταϊλάνδη κατέγραψε τα πρώτα της δύο κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα του νέου κορονοϊού σε περισσότερο από έναν μήνα, ανακοίνωσε σήμερα το κέντρο αντιμετώπισης της κρίσης με την COVID-19.

Πρόκειται για δύο πολίτες της Μιανμάρ, που ζουν σε περιοχή της Ταϊλάνδης κοντά στα σύνορα με τη χώρα αυτή. Σε αυτήν την περιοχή έχει εντοπιστεί πρόσφατα μια συρροή κρουσμάτων.

Οι δύο προσβληθέντες διαγνώσθηκαν θετικοί στις 13 Οκτωβρίου. Αυτοί δεν παρουσίαζαν συμπτώματα, αλλά το αποτέλεσμα του τεστ για τον SARS-CoV-2 στο οποίο υποβλήθηκαν ήταν θετικό, προσθέτει στην ανακοίνωσε που εξέδωσε το κέντρο αντιμετώπισης της κρίσης με την COVID-19 της Ταϊλάνδης.

Η πιο πρόσφαστη περίπτωση εγχώριας μετάδοσης του νέου κορονοϊού είχε εντοπιστεί στις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Ρωσία: Συνολικά 279 θάνατοι και 14.922 νέα κρούσματα το 24ωρο που πέρασε

Η Ρωσία κατέγραψε το 24ωρο που πέρασε 14.922 νέα κρούσματα κορονοϊού, με τα οποία ανήλθε σε 1.384.235 ο συνολικός αριθμός τους στη χώρα, σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους.

Επίσης 279 άνθρωποι πέθαναν από την COVID-19 το 24ωρο που πέρασε, πρόσθεσαν οι αξιωματούχοι, σημειώνοντας ότι με τους νέους θανάτους ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την νόσο ανήλθε σε 24.002.

Γερμανία: 7.830 κρούσματα – 33 θάνατοι

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 7.830 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 348.577, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Το ίδιο διάστημα, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα αυξήθηκε στους 9.734 νεκρούς, καθώς άλλοι 33 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, κατά την ίδια πηγή.

Αυστρία: Νέο ρεκόρ ημερήσιου αριθμού νέων κρουσμάτων, τα οποία ξεπέρασαν τα 2.000

Η Αυστρία ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 2.000 νέα κρούσματα κορονοϊού που καταμετρώνται σε μια ημέρα, καταγράφοντας νέο ρεκόρ, γράφει σήμερα η αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung.

Η ταμπλόιντ, η οποία έχει και στο παρελθόν ανακοινώσει με ακρίβεια τον αριθμό των νέων κρουσμάτων πριν από την επίσημη κοινοποίησή τους, προσθέτει ότι 2.317 νέα κρούσματα SARS-CoV-2 καταγράφηκαν το 24ωρο που πέρασε.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Αυστρία ξεπέρασε τον αριθμό ρεκόρ των 1.050 που είχε καταγραφεί κατά το πρώτο κύμα της επιδημίας της COVID-19 τον Μάρτιο.

Τσεχία: Ξεπέρασαν τα 11.000 τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το 24ωρο που πέρασε για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η πανδημία

Η Τσεχική Δημοκρατία, η οποία αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη στην Ευρώπη αύξηση νέων κρουσμάτων σε αναλογία με τον πληθυσμό της, κατέγραψε 11.105 νέα κρούσματα κορονοϊού το 24ωρο που πέρασε, στον μεγαλύτερο αριθμό νέων κρουσμάτων που αναφέρει σε μια ημέρα από τότε που ξέσπασε η πανδημία της COVID-19, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων νέου κορονοϊού που έχουν διαγνωσθεί από τον Μάρτιο στην Τσεχία ανέρχεται σε 160.112 και είναι ο διπλάσιος από αυτόν που είχε διαγνωσθεί ως τις 2 Οκτωβρίου και περισσότερο από εξαπλάσιος από τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων SARS-CoV-2 που είχαν καταμετρηθεί πριν από τον Σεπτέμβριο.

Πολωνία: Αριθμός ρεκόρ στα ημερήσια κρουσμάτα – Διαδήλωσαν στην πρωτεύουσα εργαζόμενοι σε γυμναστήρια κατά της απόφασης της κυβέρνησης να τα κλείσει

Η Πολωνία κατέγραψε σήμερα 9.622 νέα κρούσματα κορονοϊού, αριθμό ρεκόρ, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας που δημοσιεύτηκαν στο Twitter καθώς εργαζόμενοι σε γυμναστήρια συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα για να διαμαρτυρηθούν κατά των νέων περιορισμών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η χώρα, η οποία είχε αρχικά επιτύχει στον έλεγχο της πανδημίας την άνοιξη, καταγράφει τις τελευταίες εβδομάδες ραγδαία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και των θανάτων από COVID-19, γεγονός που απειλεί το υπερφορτωμένο σύστημα υγείας.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα η κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και επέβαλε το κλείσιμο σε γυμναστήρια και πισίνες, περιορισμό στις ώρες λειτουργίας των εστιατορίων και τηλεκπαίδευση για πανεπιστήμια και Γυμνάσια.

Επίσης εξετάζει σχέδιο κατασκευής νέων νοσοκομείων και παροχή κινήτρων στους γιατρούς για την θεραπεία ασθενών με COVID-19.

Οι επιχειρήσεις, οι οποίες φοβούνται απώλειες θέσεων εργασίας και εσόδων, έχουν ασκήσει κριτική στους νέους περιορισμούς και σήμερα εκατοντάδες άνθρωποι που εργάζονται στον χώρο των γυμναστηρίων πραγματοποίησαν διαδήλωση στο κέντρο της Βαρσοβίας κατά του κλεισίματος των γυμναστηρίων.

Η Πολωνία έχει καταγράψει 167.230 κρούσματα κορονοϊού και 3.524 θανάτους.

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι προσπαθεί να αποφύγει ένα καθολικό lockdown, αλλά ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτό πιθανόν να είναι αναπόφευκτο αν η κατάσταση επιδεινωθεί.

“Αν η κατάσταση είναι δραματική, το lockdown είναι η μοναδική λύση. Δεν θα έχουμε άλλους τρόπους να ελέγξουμε την κατάσταση”, δήλωσε στον ιδιωτικό σταθμό RMF ο λοιμωξιολόγος Κριστόφ Πιρτς.

Ουκρανία: Τα νέα κρούσματα ξεπέρασαν τα 6.000 σε ένα 24ωρο, ενώ ο αριθμός των νεκρών από COVID-19 ήταν ο μεγαλύτερος από τότε που ξέσπασε η πανδημία

Η Ουκρανία κατέγραψε αριθμό ρεκόρ 6.410 νέων κρουσμάτων κορονοϊού το 24ωρο που πέρασε, ανακοίνωσε σήμερα το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας της χώρας, διευκρινίζοντας ότι το προηγούμενο 24ωρο είχαν καταγραφεί 5.992 νέα κρούσματα SARS-CoV-2.

Ο αριθμός των νεκρών από την COVID-19 ανήλθε σε 109 το 24ωρο που πέρασε, προσθέτει στην ανακοίνωσή του το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων σε μια ημέρα που αναφέρεται στη χώρα από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Ως σήμερα 17 Οκτωβρίου συνολικά 293.641 κρούσματα νέου κορονοϊού έχουν καταγραφεί στην Ουκρανία και 5.517 θάνατοι από την COVID-19.

Ο ημερήσιος απολογισμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού άρχισε να ξεπερνά τα 5.000 αυτόν τον μήνα, ωθώντας την ουκρανική κυβέρνηση να παρατείνει τα μέτρα καραντίνας που έχει επιβάλλει ως το τέλος του έτους.

Κίνα: 13 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, όλα «εισαγόμενα», σε 24 ώρες

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Παρασκευή ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 13 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, έναντι 24 την προηγουμένη, διευκρινίζοντας ότι όλα ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται ότι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό αφού εισέλθουν στην κινεζική επικράτεια.

Έκανε επίσης λόγο για 11 νέες περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων, από 10 την προηγουμένη.

Πάντα σύμφωνα με το υπουργείο, άλλοι επτά ασθενείς κρίθηκε ότι ανέρρωσαν και τους δόθηκαν εξιτήρια από κινεζικά νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 259 ασθενείς με την COVID-19, οι πέντε σε σοβαρή κατάσταση.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο κορονοϊός τον Δεκέμβριο ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 85.659 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα