back to top
17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα τα ημερήσια κρούσματα είναι περισσότερα από 800. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νωρίτερα 841 νέα κρούσματα. Στην Αττική καταγράφηκαν 290 κρούσματα, στη Θεσσαλονίκη 197, στις Σέρρες 35 και στη Λάρισα 25. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 89 ασθενείς. Επίσης, το τελευταίο 24ωρο έχουμε 10 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους.

Μεταξύ των νέων μέτρων στις περιοχές υψηλού κινδύνου, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου, η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5:00 τα ξημερώματα. Οι μετακινήσεις τη νύχτα θα επιτρέπονται μόνο για ιατρικούς λόγους, ενώ όσοι εργάζονται εκείνες τις ώρες θα πρέπει να φέρουν ειδικό έγγραφο από τον εργοδότη και το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας: Όσοι συμμετέχουν σε ομαδική ή ατομική άσκηση σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο και οι οδηγοί αυτοκινήτων είτε μόνοι τους είτε με συγγενικά πρόσωπα α’ βαθμού επιβάτες.

Στο μάθημα της γυμναστικής στα σχολεία δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, ενώ αντιθέτως είναι υποχρεωτική στα διαλλείματα στις περιοχές στο επίπεδο 3 και 4.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, γνωστοποίησε την πρόθεση της κυβέρνησης να παραμείνει ανοιχτό το λιανεμπόριο και στην “κόκκινη” κατηγορία, καθώς, όπως είπε, “δεν έχουμε δει μετάδοση από τα εμπορικά καταστήματα, όσο τουλάχιστον αυτά τηρούν τα μέτρα”.

“Η κυβέρνηση ανταποκρινόμενη στο υπεύθυνο κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου για την αποφυγή μαζικών συναθροίσεων, ανακοινώνει ότι ο πρωθυπουργός και τα μέλη της δεν θα παραστούν στη Δοξολογία για την Εθνική μας Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου”, γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Αναστέλλεται για προληπτικούς λόγους για 4 ημέρες η λειτουργία του πτηνοσφαγείου “Πίνδος” στα Γιάννενα μετά την εμφάνιση ασυμπτωματικών κρουσμάτων κορονοϊού στην επιχείρηση. Σημειώνεται ότι τα Γιάννενα παραμένουν προς το παρόν στο επίπεδο 3 του “πορτοκαλί” συναγερμού, ωστόσο η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί αύριο.

Η πανδημία στοίχισε στα νοικοκυριά εισόδημα 3,9 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

H πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τουρκία προειδοποιεί για τρομοκρατικές επιθέσεις και απαγωγές Αμερικανών πολιτών και αλλοδαπών υπηκόων στη γείτονα, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ και άλλων τοποθεσιών. Αναστέλλονται όλες οι υπηρεσίες για τους πολίτες, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης βίζας επί τουρκικού εδάφους.

Με την παρουσία του πρωθυπουργού, που παρακολούθησε την ομιλία Σταϊκούρα και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Χρήστου Σταϊκούρα για τον πτωχευτικό κώδικα.

Για νομοσχέδιο οριζόντιας φτωχοποίησης των νοικοκυριών, που καταργεί οριστικά την προστασία της Α κατοικίας έκανε λόγο η τομεράρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι εν μέσω πανδημικής κρίσης επισπεύδει την δήμευση των περιουσιών των πολιτών.

“Δεν μπορείτε να πιάστε τον Χρήστο Παππά αλλά πιάνετε τους μαθητές στα συλλαλητήρια» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Το πρόσωπο των ημερών, ο Υπουργός Οικονομικών, που χειροκροτήθηκε παρατεταμένα από την ΚΟ της ΝΔ, παίρνοντας το λόγο αντέκρουσε τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε άκαιρη, άστοχη και υποκριτική την πρόταση μομφής, κάνοντας λόγο για έλλειψη πολιτικού αφηγήματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στις φυλακές οδηγούνται οι 37 από τους 39 καταδικασθέντες για την Χρυσή Αυγή. Διαφεύγει ο Χρήστος Παππάς, ενώ το αίτημα για την άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού προς το Ευρωκοινοβούλιο έφυγε ήδη από την Εισαγγελία τους Αρείου Πάγου.

Ηλεκτρονικό σημείωμα επιστροφής μειώσεων συντάξεων έθεσε σε εφαρμογή ο ΕΦΚΑ, για την πληρέστερη ενημέρωση των συνταξιούχων, σχετικά με τα αναδρομικά ποσά που έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς τους. Η νέα εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr)

Κυκλοφοριακή «ανάσα» στην καρδιά της πρωτεύουσας δίνει ο Δήμος Αθηναίων με τη δημιουργία 8 νέων θέσεων στάθμευσης αποκλειστικά για ταξί.

Συλλαλητήριο πραγματοποιούν φοιτητικοί σύλλογοι, του Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Νοσηλευτικής, Τουρκικών Σπουδών, μεταξύ άλλων, στο Σύνταγμα, καταγγέλλοντας ότι με ευθύνη της κυβέρνησης τα προβλήματα με τις σχολές τους συνεχίζονται. Περισσότερα από τον Βίκτωρα Αντωνόπουλο

Στη διεθνή επικαιρότητα

19.143 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία. Πρόκειται για άλμα 3.000 κρουσμάτων από την προηγούμενη ημέρα.

Στην αθλητική σας ενημέρωση

Η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε με 2-1 σετ την Τυνήσια, Ζαμπέρ, και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά τένις της Οστράβα.

Καιρός

Αίθριος ο καιρός, αύριο, στην Αττική, με αραιές νεφώσεις από αργά το απόγευμα. Μέγιστη θερμοκρασία 27 βαθμοί Κελσίου – 24 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα