18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Αιθιοπία: Σημαντικός είναι ο ρόλος των κινεζικών εταιριών στην προσπάθεια αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών από την COVID-19

Διαβάστε επίσης

Η Αιθιοπία προσπαθεί εντατικά να αποκαταστήσει το επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον της, μετά το πλήγμα που δέχθηκε από την COVID-19, με τις κινεζικές εταιρίες να έχουν ουσιαστικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Επενδύσεων της Αιθιοπίας (EIC), η αναφερόμενη αφρικανική χώρα έχει εξασφαλίσει 500 εκατομμύρια δολάρια από άμεσες ξένες επενδύσεις (FDI) τους τελευταίους τρεις μήνες, με το μεγαλύτερο μέρος των επενδυτικών κεφαλαίων να διοχετεύονται στους τομείς της βιομηχανίας, της γεωργίας, αλλά και σε τομείς της προσφοράς των υπηρεσιών. Οι αναφερόμενοι τομείς επενδύσεων είχαν το μεγαλύτερο μερίδιο εσόδων στο πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους της Αιθιοπίας, που άρχισε στις 7 Ιουλίου.

“Για εμάς, τα έσοδα στη διάρκεια του τριμήνου δεν ήταν άσχημα, καθώς βρισκόμασταν αντιμέτωποι με τις προκλήσεις από την COVID-19, που επηρεάζει τον [επενδυτικό] τομέα ακόμη και σε διεθνές επίπεδο, ενώ τα προβλήματα αυτά, έχουν παρατηρηθεί σε αρκετές περιοχές της χώρας,” δήλωσε ο επίτροπος, αρμόδιος για τις επενδύσεις Λεσίλ Νέμε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, καθώς η Αιθιοπία προσπαθεί να προσελκύσει περισσότερες επενδύσεις FDI, παρά τις οικονομικές συνέπειες της COVID-19, οι κινεζικές εταιρίες εξελίσσονται σε αναπόσπαστο κομμάτι της προσπάθειας που βρίσκεται σε εξέλιξη, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας στον επενδυτικό τομέα.

Ο επίτροπος της EIC δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι -διαφορετικών βιομηχανικών δραστηριοτήτων- εταιρίες, παράγουν τώρα, μάσκες προσώπου, γάντια και διαγνωστικά τεστ για την COVID-19, βοηθώντας τον επενδυτικό τομέα να αντιμετωπίσει τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

Μεταξύ των κινεζικών εταιριών που έχουν εμπλακεί στην αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της COVID-19 είναι και η BGI Ethiopia, που είναι θυγατρική της μεγάλης κινεζικής εταιρίας BGI Genomics Co. Ltd., η οποία έχει αρχίσει την παραγωγή διαγνωστικών τεστ για την COVID-19 στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα