back to top
28.4 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

28.4 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 01:00

Διαβάστε επίσης

«Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να πιστεύουν ότι οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία εκεχειρίας και απελευθέρωσης ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας δεν είναι νεκρές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι προσθέτοντας ότι διαβουλεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ βρίσκονται σε εξέλιξη για εναλλακτικές λύσεις αντί για μια μεγάλη χερσαία επιχείρηση στη Ράφα.

Σημειώνεται ότι οι διήμερες διαπραγματεύσεις στο Κάιρο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς έληξαν άκαρπες με τις αντιπροσωπείες των δύο χωρών να αποχωρούν.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να σταθεί μόνη της εάν χρειαστεί, μετά το μπλόκο Μπάιντεν στην αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ.

Άγρια δολοφονία χθες στον Βύρωνα. Ένας 32χρονος άνδρας αλβανικής υπηκοότητας έχασε τη ζωή του από πυροβολισμούς, λίγο μετά τις 9 και μισή το βράδυ στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τσαλδάρη.

Δύο δράστες που επέβαιναν σε μηχανή πλησίασαν το αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν ο 32χρονος και άρχισαν να πυροβολούν. Από την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά η συνοδηγός επίσης αλβανικής υπηκοότητας, η οποία διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για μαφιόζικη εκτέλεση και ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο χώρο της νύχτας, καθώς το θύμα ήταν γνωστό στις Αρχές. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

Ένα μήνα πριν από τις ευρωεκλογές, οι πολιτικοί αρχηγοί επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου.

Στη Χίο μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Το πρωί θα επισκεφθεί το Δημαρχείο και τα γραφεία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και στη συνέχεια θα συναντηθεί με πολίτες στον πεζόδρομο της οδού Απλωταριάς.

«Η απαίτηση για μια καλύτερη ζωή είναι τώρα και όχι κάποτε», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στην Ήπειρο και σε μειονοτικά χωριά της Αλβανίας.

Πυρά στην κυβέρνηση για τη ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής εξαπέλυσε για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κατά την ομιλία του χθες στα Ανώγεια, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη. Το βράδυ ο κ. Ανδρουλάκης θα επισκεφθεί το Ηράκλειο.

Στη Γερμανία έως και την Κυριακή ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Περιοδεία στην Κέρκυρα πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης.

Βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς βοριάδες προβλέπουν σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας οι μετεωρολόγοι. Τα φαινόμενα το πρωί θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια, το βόρειο τμήμα της ανατολικής Στερεάς και την Κρήτη. Ο καιρός προβλέπεται άστατος και το Σάββατο, ενώ βελτίωση αναμένεται την Κυριακή.

Λόγω της επανεμφάνισης της αφρικανικής σκόνης, ο ΕΟΔΥ συστήνει επαγρύπνηση και μέτρα προστασίας στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα.

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του χθες στο Νέο Χειμώνιο Ορεστιάδας όταν κατά τη διάρκεια εργασιών και υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες καταπλακώθηκε από μηχάνημα. Χρειάστηκε επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του, ενώ αναμένεται νεκροψία-νεκροτομή.

Στον μεγάλο Τελικό της Eurovision 2024 στις 11 Μαΐου προκρίθηκε με το «Ζάρι» η Μαρίνα Σάττι. Συνολικά δέκα χώρες από τις 16 που διαγωνίστηκαν στον Β’ Ημιτελικό κατάφεραν να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον Τελικό.

Στην αθλητική σας ενημέρωση:

Ιστορική πρόκριση στον τελικό του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ πήρε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με σκορ 2-0 της Άστον Βίλα στο γήπεδο Καραϊσκάκη και έχοντας κερδίσει 4-2 στο πρώτο ματς «σφράγισε» το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, όπου στις 29 Μαΐου θα αντιμετωπίσει στην OPAP Arena τη Φιορεντίνα.

«Οι ελληνικές ομάδες συνεχίζουν να διαπρέπουν και να μας κάνουν περήφανους! Μετά την πρόκριση Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο Final 4 της EuroLeague, η ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού πέτυχε μια ιστορική πρόκριση στον τελικό του Conference League! Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!», έγραψε στο Twitter ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ενόψει του τελικού της διοργάνωσης, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας υποδέχεται στις 9 το πρωί στην πλατεία Κοτζιά το Κύπελλο του UEFA Europa Conference League.
Το βανάκι του Αθήνα 9.84 θα βρίσκεται εκεί και θα εκπέμπει ζωντανά από τις εννέα το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι με πολλή μουσική και εκλεκτούς καλεσμένους.
Σημειώνεται ότι, από τις 9 και μισή το πρωί έως τις 8 το βράδυ, οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το τρόπαιο από κοντά και να φωτογραφηθούν με αυτό.

ΚΑΙΡΟΣ

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14ρις έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα