back to top
25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Αποχώρηση του ΜέΡΑ25 από τη Βουλή, με καταγγελίες Βαρουφάκη κατά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

Την αποχώρηση των βουλευτών του ΜέΡΑ25 από το υπόλοιπο της διαδικασίας, γνωστοποίησε ο γραμματέας του Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή,λέγοντας ότι «αρνούμαστε να γίνουμε συνεργοί στην αποσιώπηση του πτωχευτικού μέσα από την οπερέτα του κ. Τσίπρα, με την οποία ο κ. Μητσοτάκης θα περάσει σιωπηλά το νομοσχέδιο έκτρωμα».
Ο κ. Βαρουφάκης, κατήγγειλε «συνέργεια κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην εφαρμογή του 4ου Μνημονίου του κ. Τσίπρα και στο πρώτο πολυνομοσχέδιο του 5ουΜνημονίου του κ. Μητσοτάκη, που είναι το πτωχευτικό».
Στην ομιλία του , ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, υπεραμύνθηκε των πεπραγμένων του κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015,λέγοντας: «Πάρτε το χαμπάρι όλοι εσείς του μνημονιακού μπλοκ,ότι το πρώτο εξάμηνο ήταν μια κορυφαία στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρώπη».
Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, παρατήρησε «ότι όσο εγκλωβίζονται στο ψευδές αφήγημα της ηγεσίας τους, ότι η σύγκρουση με την τρόικα βασίστηκε σε ψευδαισθήσεις, τόσο θα βρίσκονται σε κατήφορο, που έκανε
το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου, ΚΙΝΑΛ».
Όμως ο κ. Βαρουφάκης προκάλεσε και τη ΝΔ ,αν θέλει να μιλήσουμε για το 2015 με στοιχεία και λεπτομέρειες-όπως είπε- ,να οργανώσει μια προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Δ. Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα