back to top
17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορονοιού και τριψήφιο αριθμό διασωληνωμένων ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 1259 τα νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 295 στην Αθήνα και 291 στη Θεσσαλονίκη. 102 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Το τελευταίο 24ωρο έχουμε 12 θανάτους και 593 συνολικά στη χώρα.

«Είναι αδύνατο να ελεγχθεί η διασπορά του ιού, χρειαζόμαστε μία ώριμη συνείδηση, η μάσκα είναι η μοναδική μας επιλογή, επισήμανε κατά την ενημέρωση ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Νέες αλλαγές στον χάρτη του κορονοιού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς λέγοντας ότι από τις 6 το πρωί της Πέμπτης τα Ιωάννινα και οι Σέρρες ανεβαίνουν επίπεδο συναγερμού στο 4. Χαρακτηρισε οριακή την κατάσταση σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα. Επίπεδο ανεβηκαν Ναξος, Ροδόπη και Δράμα.

Θετική στον κορονοϊό η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Όπως ανακοίνωσε, μέσω Twitter, ο σύζυγός της εμφάνισε συμπτώματα ελέγχθηκαν και οι δύο και τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά. Αρνητικά ήταν τα έως τώρα τα rapid τέστ που πραγματοποιήθηκαν στις ιχνηλατημένες επαφές της στη Βουλή.

Η σημερινή ανακοίνωση κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων δείχνει ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο, τονίζει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζητά την επίταξη ιδιωτικών ΜΕΘ, δωρεάν μαζική συνταγογράφηση των τεστ, και μαζικές μόνιμες προσλήψεις για τις ανάγκες του ΕΣΥ.

Σε προληπτική καραντίνα ο Σεργκέι Λαβρόφ, καθώς ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Υπενθυμίζεται ότι ο Ρωσος ΥΠΕΞ χθες πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

367 θανάτους κατέγραψε σήμερα το Ηνωμένο Βασίλειο, το υψηλότερο ημερήσιο ποσοστό μετά τις 27 Μαΐου. Παράλληλα τα κρούσματα που κατέγραψε η χώρα ξεπερνούν τις 22 χιλιαδες.

Στην Ιταλία, το τελευταίο εικοσιτετράωρο, έχασαν την ζωή τους 221 άνθρωποι και καταγράφηκαν 21.994 κρούσματα. Στην Αυστρία, ο αριθμός των θανάτων υπερβαίνει τους 1.000

Στο Παρίσι εκκενώθηκε για λίγη ώρα, το Πεδίον του ‘Αρεως, το πάρκο γύρω από τον Πύργο του ‘Αιφελ, μετά τον εντοπισμό τσάντας γεμάτης πυρομαχικά. Νωρίτερα, η αστυνομία εκκένωσε την περιοχή γύρω από την Αψίδα του Θριάμβου, καθως υπηρξε απειλή για βόμβα.

Oι γαλλικές αρχές κάλεσαν τους γαλλους υπηκόους τους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση στις χώρες του μουσουλμανικού κόσμου, που πραγματοποιούνται διαδηλώσεις, προτρέποντάς τους να αποφεύγουν τις συναθροίσεις.

«Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ δημιουργούν μια νέα γεωγραφία κατανοήσεων», υπογράμμισε ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς των ΥΠΕΞ των τριών χωρών. Τόνισε ότι “η Τουρκία με τις ενέργειές της, προσπαθεί να δυναμιτίσει οποιαδήποτε προοπτική εποικοδομητικού διαλόγου”.

Δύο ώρες απέμειναν μέχρι την έναρξη του αγώνα Πόρτο- Ολυμπιακός για τη 2η αγωνιστική στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Κίρκη» το νέο χαμηλό βαρομετρικό που θα δώσει βροχές και στην Αττική από αύριο το μεσημέρι όπου αναμένονται να είναι έντονα τα πλημμυρικα φαινόμενα και οι ενισχυμένοι άνεμοι .Η ΓΓΠΠ καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των Αρχών. Στην Αθήνα αύριο βροχές και σποραδικές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 19 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα