back to top
18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε οίκο ευγηρίας στον Πειραιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από τα 221 τεστ που έχουν διενεργηθεί σε προσωπικό και φιλοξενούμενους έχουν βρεθεί θετικά, 19 δείγματα. Τέσσερις ηλικιωμένοι θετικοί στον ιό θα διακομιστούν στο νοσοκομείο “Αττικόν”. Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης.

Εν τω μεταξύ 1678 νέα κρούσματα κορωνοϊου ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.. 140 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Στους 635 ανέρχονται οι νεκροί από επιπλοκές της νόσου, καθώς ακόμη 9 άνθρωποι έχασαν τις τελευταίες ώρες τη μάχη για τη ζωή.

Η Θεσσαλονίκη με 449 νέα κρούσματα παραμένει στο επίκεντρο της πανδημίας, ενώ με 300 κρούσματα ακολουθεί η Αττική. Πολύ υψηλό παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο στην Ροδόπη με 112 νέα κρούσματα, στη Δράμα με 90 και από 59 σε Ιωάννινα Λάρισα .

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη έθεσε σε εφαρμογή ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Συγκεκριμένα εξασφαλίστηκαν 43 νέες κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για κορωνοϊό ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ο κ. Κικίλιας αύριο θα μεταβεί στην συμπρωτεύουσα .

Σε 24 προσαγωγές προχώρησε το απόγευμα της Κυριακής η ΕΛ.ΑΣ καθώς παρά την απαγόρευση συγκεντρώσεων και αντισυγκεντρώσεων, στο νέο Ηράκλειο το μέτρο παραβιάστηκε.

Συγκεκριμένα 10 προσαγωγές έγιναν έξω από το κοιμητήριο του νέου Ηρακλείου και 14 στο Γαλάτσι.

Λόγω της ρητής εντολής απαγόρευσης δεν αποκλείεται κάποιες από τις προσαγωγές να μετατραπούν και σε συλλήψεις.

Η Αθήνα προχωρά σε διάβημα διαμαρτυρίας και καλεί την Άγκυρα να ανακαλέσει άμεσα την νέα παράνομη Navtex, η οποία δεσμεύει περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και θα έχει διάρκεια έως και τις 14 Νοεμβρίου. Η Τουρκία ωστόσο εξακολουθεί να προκαλεί. Το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών απαντά στην Αθήνα ότι το Ορούτς Ρέις θα συνεχίσει τις παράνομες έρευνές του στην περιοχή ενώ ζητεί και διάλογο χωρίς προϋποθέσεις.

Στη Σμύρνη αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών από τον φονικό σεισμό φτάνοντας τους 69. Οι τραυματίες ανέρχονται σε 940 και από αυτούς οι 218 παραμένουν ακόμη σε νοσοκομεία.

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη θα έχει αύριο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τους πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της χώρας και τις ηγεσίες των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τον προπηλακισμό του πρυτάνεως του Οικονομικού Πανεπιστημίου και τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η φωτογραφία του που αναρτήθηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Στον Βοτανικό επιχείρησαν σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων στην καθιερωμένη Κυριακή της Καθαριότητας. “Καλό μήνα με την 30η ήδη Κυριακή Καθαριότητας σήμερα” γράφει στο Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και μιλά για “Πλύσιμο, απολύμανση και ανακύκλωση στον Βοτανικό”.

Τζακ ποτ στην αποψινή κλήρωση του τζόκερ με τυχερούς αριθμούς 4,6,22,26,30, τζόκερ ο αριθμός 2. 800.000 ευρώ μεταφέρονται στην κλήρωση της Τρίτης.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ…

Άρης – Αστέρας Τρίπολης 1-0

Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ 1-3

ΑΕΚ – ΟΦΗ. 2-1

Και ο καιρός

Τοπικές νεφώσεις στην Αττική. Θερμοκρασία έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα