back to top
15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Επιπλέον μέτρα ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, μετά το νέο ρεκόρ θανάτων, κρουσμάτων και διασωληνωμένων, την αυξημένη κίνηση στους δρόμους στις μεγάλες πόλεις της χώρας, παρά το lockdown, και τα χιλιάδες sms για μετακινήσεις. Όπως είπε το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς από την Παρασκευή θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις 9 το βράδυ με 5 το πρωί, ενώ θα επιτρέπονται μόνο όσες έχουν σχέση με εργασία, υγεία και συνοδεία κατοικίδιων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας απόψε στο Μega άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για επιπλέον μέτρα, όπως ο περαιτέρω περιορισμός μετακινήσεων, το κλείσιμο των σχολείων και η επέκταση της τηλεργασίας για να περιοριστούν επαγγελματικές δραστηριότητες που παραμένουν ελεύθερες.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ, ανακοίνωσε 43 επιπλέον θανάτους, δύο χιλιάδες 752 κρούσματα, εκ των οποίων τα 635 στην Αττική, τα 777 στη Θεσσαλονίκη και 137 στη Λάρισα. 297 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ

Αύριο στις 11 το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει τη Βουλή για τις εξελίξεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Η κυβέρνηση επέλεξε να μην κάνει μόνιμες προσλήψεις γιατρών. Θεώρησε αποτελεσματικό μέτρο το κλείσιμο των περιπτέρων, σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, τονίζοντας πως είναι επικίνδυνοι για την ασφάλεια και τη ζωή των πολιτών».

Θετικός στον κορονοϊό ανιχνεύθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Παρουσιάζει ήπια συμπτώματα.

Ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα εντοπίστηκε μεταξύ των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα μέλη της Συνόδου και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, υπεβλήθησαν στις απαραίτητες εξετάσεις τα αποτελέσματα των οποίων ήταν αρνητικά.

Την επισφράγιση της συμφωνίας με τις εταιρείες Pfizer & BioNTech για την προμήθεια έως 300 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου κατά της Covid-19 που παρασκευάζουν, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν. «Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε την υγεία όλων των Ευρωπαίων πολιτών», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, Sputnik, είναι 92% αποτελεσματικό στην προστασία των ανθρώπων από τον ιό, σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα των σχετικών τεστ, υποστηρίζουν οι αρχές της χώρας.

Στην Ιταλία είχαμε νέα αύξηση των νεκρών. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν τη ζωή τους 623 άνθρωποι. Πενήντα χιλιάδες ανθρώπινες απώλειες και για τη Βρετανία. Τους 40 χιλιάδες νεκρούς μετρά και η Ισπανία.

Διεθνή

Το περιστατικό ότι ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο αστυνομικό τμήμα του Εντμοντον στο Βόρειο Λονδίνο, επιβεβαίωσε απόψε η Scotland Yard. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του SKY NEWS υπάρχει ανησυχία μήπως πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια στον απόηχο των πρόσφατων επιθέσεων σε Γαλλία και Αυστρία. Η βρετανική αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη του δράστη, τα κίνητρα του οποίου διερευνώνται.

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που συμμετείχε χθες σε τηλεδιάσκεψη με Ευρωπαίους ηγέτες, ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει στις 9 Δεκεμβρίου ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Και ο καιρός

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια μέχρι το μεσημέρι, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με περαιτέρω εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 15 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα